
Urządzenia i Akcesoria
Wolno gotowane warzywne chili (z osłoną noża miksującego)
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 4 godz. 30 min
4 porcje
Składniki
-
cebuli przekrojonej na pół150 g
-
ząbek czosnku1
-
korzenia selera pokrojonego na kawałki20 g
-
oliwy z oliwek30 g
-
marchewki pokrojonej na 1 cm kawałki120 g
-
czerwonej papryki bez gniazd nasiennych, pokrojonej w 1 cm kostkę150 g
-
białej fasoli, z puszki odsączonej z zalewy (patrz wariant)300 g
-
papryczki chili jalapeño, świeże bez gniazd nasiennych, pokrojone w plastry1 - 2
-
wody200 g
-
krojonych pomidorów, z puszki400 g
-
przecieru pomidorowego, typu passata400 g
-
mieszanki przypraw z chili1 łyżeczka
-
cynamonu, mielonego½ łyżeczki
-
kminu rzymskiego, mielonego½ łyżeczki
-
oregano, suszonego1 łyżeczka
-
soli1 ½ - 2 łyżeczki
-
kukurydzy, konserwowej odsączonej z zalewy100 g
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
260 kcal /
1088 kJ
Białko
10 g
Tłuszcz
9 g
Węglowodany
33 g
Błonnik
11.7 g
Tłuszcz nasycony
1 g
Sód
1255 mg