Wolno gotowane warzywne chili (z osłoną noża miksującego)

Wolno gotowane warzywne chili (z osłoną noża miksującego)

4.2 37 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 4 godz. 30 min
4 porcje

Składniki

  • 150 g cebuli przekrojonej na pół
  • 1 ząbek czosnku
  • 20 g korzenia selera pokrojonego na kawałki
  • 30 g oliwy z oliwek
  • 120 g marchewki pokrojonej na 1 cm kawałki
  • 150 g czerwonej papryki bez gniazd nasiennych, pokrojonej w 1 cm kostkę
  • 300 g białej fasoli, z puszki odsączonej z zalewy (patrz wariant)
  • 1 - 2 papryczki chili jalapeño, świeże bez gniazd nasiennych, pokrojone w plastry
  • 200 g wody
  • 400 g krojonych pomidorów, z puszki
  • 400 g przecieru pomidorowego, typu passata
  • 1 łyżeczka mieszanki przypraw z chili
  • ½ łyżeczki cynamonu, mielonego
  • ½ łyżeczki kminu rzymskiego, mielonego
  • 1 łyżeczka oregano, suszonego
    2 gałązki oregano, świeżego
  • 1 ½ - 2 łyżeczki soli
  • 100 g kukurydzy, konserwowej odsączonej z zalewy

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 260 kcal / 1088 kJ
Białko 10 g
Tłuszcz 9 g
Węglowodany 33 g
Błonnik 11.7 g
Tłuszcz nasycony 1 g
Sód 1255 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...