Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 - 200 g jarmużu, tylko liście, pokrojonego na kawałki, bez twardych części
- 300 g ogórka, pokrojonego w 2 mm plastry
- 45 g orzechów włoskich, łuskanych
- 25 g ziaren sezamu, białego
- 50 g pestek granatu
- 30 g jagód goji, suszonych
- 60 g soku pomarańczowego, świeżo wyciśniętego
- 60 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
- 40 g pasty tahini (patrz wskazówka)
- 15 g miodu, płynnego
-
40
g oleju z orzechów włoskich
lub 40 g oleju - 1240 g wody
- 1 łyżeczka soli
-
½
łyżeczki pieprzu białego, mielonego
lub ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego - 250 g komosy ryżowej (quinoa)
- 6 jajek, dokładnie umytych
- 240 g białej fasoli, dużej, z puszki, odsączonej z zalewy
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 2062.7 kJ / 493 kcal
- Białko
- 19.8 g
- Węglowodany
- 52 g
- Tłuszcz
- 24.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 3.6 g
- Błonnik
- 8.8 g
- Sód
- 496.8 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Sałatka na ciepło z tofu i komosą ryżową (quinoa)
55min
Sałatka z ciecierzycy z karmelizowaną cebulą; Jogurt z musem z mango (z osłoną noża miksującego)
13klst 10 min
Sałatka z brązowym ryżem i pstrągiem łososiowym
35min
Kolorowa sałatka z pieczoną ciecierzycą
40 Min
Sałatka z komosy ryżowej (quinoa) z pieczoną dynią i granatem
1h
Sałatka z brokułu i awokado z siemieniem lnianym
45min
Wegańska sałatka z komosą ryżową i marynowanym tofu
55min
Makaronowa sałatka z ciecierzycą i młodą marchewką
50min
Zielona miska Buddy ze szparagami i dzikimi ziołami
50min
Sałatka z łososia, quinoa z warzywami i serem feta
50min
Sałatka z zielonej soczewicy, awokado i pomidorów
55min
Sałatka z kaszą bulgur, szpinakiem i fetą
40 Min