
Urządzenia i Akcesoria
Sałatka z komosą ryżową, jarmużem i jajkiem
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 40 min
6 porcji
Składniki
-
jarmużu tylko liście, pokrojonego na kawałki, bez twardych części100 - 200 g
-
ogórka pokrojonego w 2 mm plastry300 g
-
orzechów włoskich, łuskanych45 g
-
ziaren sezamu, białego25 g
-
pestek granatu50 g
-
jagód goji, suszonych30 g
-
soku pomarańczowego, świeżo wyciśniętego60 g
-
soku z cytryny, świeżo wyciśniętego60 g
-
pasty tahini (patrz wskazówka)40 g
-
miodu, płynnego15 g
-
oleju z orzechów włoskich40 g
-
wody1240 g
-
soli1 łyżeczka
-
pieprzu białego, mielonego½ łyżeczki
-
komosy ryżowej (quinoa)250 g
-
jajek dokładnie umytych6
-
białej fasoli, dużej, z puszki odsączonej z zalewy240 g
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
493 kcal /
2062.7 kJ
Białko
19.8 g
Tłuszcz
24.4 g
Węglowodany
52 g
Błonnik
8.8 g
Tłuszcz nasycony
3.6 g
Sód
496.8 mg