Urządzenia i Akcesoria
Sałatka z komosą ryżową, jarmużem i jajkiem
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 40 min
6 porcji
Składniki
-
100 - 200 g jarmużu tylko liście, pokrojonego na kawałki, bez twardych części
-
300 g ogórka pokrojonego w 2 mm plastry
-
45 g orzechów włoskich, łuskanych
-
25 g ziaren sezamu, białego
-
50 g pestek granatu
-
30 g jagód goji, suszonych
-
60 g soku pomarańczowego, świeżo wyciśniętego
-
60 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
-
40 g pasty tahini (patrz wskazówka)
-
15 g miodu, płynnego
-
40 g oleju40 g oleju z orzechów włoskich
-
1240 g wody
-
1 łyżeczka soli
-
½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego½ łyżeczki pieprzu białego, mielonego
-
250 g komosy ryżowej (quinoa)
-
6 jajek dokładnie umytych
-
240 g białej fasoli, dużej, z puszki odsączonej z zalewy
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
496.8 mg
Białko
19.8 g
Kalorie
2062.7 kJ /
493 kcal
Tłuszcz
24.4 g
Błonnik
8.8 g
Tłuszcz nasycony
3.6 g
Węglowodany
52 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Sałatka z kuskusem, ciecierzycą i pieczonymi warzywami z sosem tahini (TM6, TM7)
45 min
Kolorowa sałatka z pieczoną ciecierzycą
40 min
Wegańska sałatka z komosą ryżową i marynowanym tofu
55 min
Sałatka mocy z quinoa, awokado i szpinakiem
1 godz.
Marokańska sałatka z kaszą bulgur, granatem, migdałami, marchewką i ziołowym pesto
1 godz. 20 min
Sałatka z komosy ryżowej z ziarnami słonecznika
40 min
Tofu nuggetsy z pesto pietruszkowo-nerkowcowym i kaszą bulgur
2 godz. 10 min
Sałatka z komosy ryżowej (quinoa) z pieczoną dynią i granatem
1 godz.
Gryczane naleśniki ze szpinakiem i łososiem
20 min
Sałatka z kaszą jęczmienną i dressingiem jogurtowym
40 min
Sałatka z soczewicą, suszonymi pomidorami i oliwkami
25 min
Sałatka z kaszą gryczaną, awokado i fetą
45 min