Sałatka z komosą ryżową, jarmużem i jajkiem

Sałatka z komosą ryżową, jarmużem i jajkiem

3.6 28 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 40 min
6 porcji

Składniki

  • jarmużu tylko liście, pokrojonego na kawałki, bez twardych części
    100 - 200 g
  • ogórka pokrojonego w 2 mm plastry
    300 g
  • orzechów włoskich, łuskanych
    45 g
  • ziaren sezamu, białego
    25 g
  • pestek granatu
    50 g
  • jagód goji, suszonych
    30 g
  • soku pomarańczowego, świeżo wyciśniętego
    60 g
  • soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
    60 g
  • pasty tahini (patrz wskazówka)
    40 g
  • miodu, płynnego
    15 g
  • oleju z orzechów włoskich
    40 g
    40 g oleju
  • wody
    1240 g
  • soli
    1 łyżeczka
  • pieprzu białego, mielonego
    ½ łyżeczki
    ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
  • komosy ryżowej (quinoa)
    250 g
  • jajek dokładnie umytych
    6
  • białej fasoli, dużej, z puszki odsączonej z zalewy
    240 g

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 493 kcal / 2062.7 kJ
Białko 19.8 g
Tłuszcz 24.4 g
Węglowodany 52 g
Błonnik 8.8 g
Tłuszcz nasycony 3.6 g
Sód 496.8 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...