Sałatka z komosą ryżową, jarmużem i jajkiem

Sałatka z komosą ryżową, jarmużem i jajkiem

3.6 28 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 40 min
6 porcji

Składniki

  • 100 - 200 g jarmużu tylko liście, pokrojonego na kawałki, bez twardych części
  • 300 g ogórka pokrojonego w 2 mm plastry
  • 45 g orzechów włoskich, łuskanych
  • 25 g ziaren sezamu, białego
  • 50 g pestek granatu
  • 30 g jagód goji, suszonych
  • 60 g soku pomarańczowego, świeżo wyciśniętego
  • 60 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
  • 40 g pasty tahini (patrz wskazówka)
  • 15 g miodu, płynnego
  • 40 g oleju z orzechów włoskich
    40 g oleju
  • 1240 g wody
  • 1 łyżeczka soli
  • ½ łyżeczki pieprzu białego, mielonego
    ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
  • 250 g komosy ryżowej (quinoa)
  • 6 jajek dokładnie umytych
  • 240 g białej fasoli, dużej, z puszki odsączonej z zalewy

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 493 kcal / 2062.7 kJ
Białko 19.8 g
Tłuszcz 24.4 g
Węglowodany 52 g
Błonnik 8.8 g
Tłuszcz nasycony 3.6 g
Sód 496.8 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...