
Urządzenia i Akcesoria
Sałatka z komosą ryżową, jarmużem i jajkiem
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 40 min
6 porcji
Składniki
-
100 - 200 g jarmużu tylko liście, pokrojonego na kawałki, bez twardych części
-
300 g ogórka pokrojonego w 2 mm plastry
-
45 g orzechów włoskich, łuskanych
-
25 g ziaren sezamu, białego
-
50 g pestek granatu
-
30 g jagód goji, suszonych
-
60 g soku pomarańczowego, świeżo wyciśniętego
-
60 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
-
40 g pasty tahini (patrz wskazówka)
-
15 g miodu, płynnego
-
40 g oleju z orzechów włoskich
-
1240 g wody
-
1 łyżeczka soli
-
½ łyżeczki pieprzu białego, mielonego
-
250 g komosy ryżowej (quinoa)
-
6 jajek dokładnie umytych
-
240 g białej fasoli, dużej, z puszki odsączonej z zalewy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
493 kcal /
2062.7 kJ
Białko
19.8 g
Tłuszcz
24.4 g
Węglowodany
52 g
Błonnik
8.8 g
Tłuszcz nasycony
3.6 g
Sód
496.8 mg