![Wietnamski gulasz warzywny z ryżem Wietnamski gulasz warzywny z ryżem](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/bf4e3fc1-212d-43e2-af21-bb665cbd07fd/Derivates/0cef675a-d0ed-4988-acc0-04fd418fc028.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 800 g wody
- 1 łyżeczka soli
- 200 g ryżu jaśminowego
- 2 - 3 ząbki czosnku
- 20 g oleju
- 800 g warzyw, mieszanych (np. marchewki, brokułu, kalarepy, fasolki szparagowej), pokrojonych na 2-3 cm kawałki
- 40 - 50 g sosu sojowego
- ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
- 130 g seitanu, pokrojonego w 5 mm plastry
- 15 - 20 g oleju sezamowego
- 1 zielona cebulka ze szczypiorkiem, posiekana, do dekoracji (opcjonalnie)
- 1 łyżka ziaren sezamu, białego, do posypania (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 1954 kJ / 467 kcal
- Białko
- 19.5 g
- Węglowodany
- 68.8 g
- Tłuszcz
- 12.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.5 g
- Błonnik
- 7.8 g
- Sód
- 1291 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Koshari (egipskie danie jednogarnkowe)
35 min
Aromatyczne biryani z soczewicą
40 Min
Wegańskie tajskie zielone curry, ryż jaśminowy; Sorbet z mango i kokosa
1h
Pieczarki w wegańskim sosie masala
25 Min
Indyjski ryż z kuminem
25 Min
Bób na ostro z brązowym ryżem i pestkami dyni
45 Min
Pasta Vodka z wegetariańskimi klopsikami
45 Min
Wegańskie Mac&Cheese z ziołową posypką
40 Min
Wiosenna zupa minestrone
50 Min
Makaron z fasolką szparagową, tofu i cukinią
30 Min
Koreański ramen z tofu
50 Min
Wegański ramen z masłem orzechowym
45 Min