Wietnamski gulasz warzywny z ryżem
TM6 TM5

Wietnamski gulasz warzywny z ryżem

4.5 (20 ocen)

Składniki

  • 800 g wody
  • 1 łyżeczka soli
  • 200 g ryżu jaśminowego
  • 2 - 3 ząbki czosnku
  • 20 g oleju
  • 800 g warzyw, mieszanych (np. marchewki, brokułu, kalarepy, fasolki szparagowej), pokrojonych na 2-3 cm kawałki
  • 40 - 50 g sosu sojowego
  • ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
  • 130 g seitanu, pokrojonego w 5 mm plastry
  • 15 - 20 g oleju sezamowego
  • 1 zielona cebulka ze szczypiorkiem, posiekana, do dekoracji (opcjonalnie)
  • 1 łyżka ziaren sezamu, białego, do posypania (opcjonalnie)

Wartości odżywcze
na 1 porcję
Kalorie
1954 kJ / 467 kcal
Białko
19.5 g
Węglowodany
68.8 g
Tłuszcz
12.5 g
Tłuszcz nasycony
1.5 g
Błonnik
7.8 g
Sód
1291 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy