Wegańska zupa bananowa z curry

Wegańska zupa bananowa z curry

4.2 205 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 30 min
4 porcje

Składniki

  • 70 g cebuli przekrojonej na pół
  • 1 ząbek czosnku
  • 10 g korzenia imbiru, świeżego pokrojonego w 2 mm plastry
  • 10 g oleju rzepakowego
  • 2 banany dojrzałe, pokrojone na kawałki
  • 250 g wody mineralnej, niegazowanej
  • 200 g mleczka kokosowego
  • 2 łyżeczki koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
    2 kostki bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszone
  • 1 ½ - 2 łyżeczki curry, mielonego
  • ¼ - ¾ łyżeczki soli
  • ½ - ¾ łyżeczki pieprzu czarnego, świeżo mielonego
  • ¾ - 1 łyżeczka suszonych płatków chili
  • orzeszki ziemne, prażone, solone do dekoracji
  • liście kolendry, świeże do dekoracji

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porcję

Sód 378 mg
Białko 3.5 g
Kalorie 1178 kJ / 289 kcal
Tłuszcz 15 g
Błonnik 2.6 g
Tłuszcz nasycony 1 g
Węglowodany 33 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...