
Urządzenia i Akcesoria
Zielona miska Buddy ze szparagami i dzikimi ziołami
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 50 min
4 porcje
Składniki
-
120 g zielonej soczewicy, suszonej
-
9 gałązek natki pietruszki, świeżej, tylko liście
-
1 ząbek czosnku
-
750 g wody
-
1 czubata łyżeczka koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
-
300 g zielonych szparagów bez twardych końcówek, pokrojonych na 5 cm kawałki
-
1 cebula szalotka przekrojona na pół
-
50 g oleju rzepakowego
-
20 g octu jabłkowego
-
50 g soku jabłkowego
-
15 g słodkiej musztardy
-
2 łyżeczki syropu z agawy
-
¼ łyżeczki soli
-
¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
125 g dzikich ziół, świeżych liści, mieszanych (np. czosnku niedźwiedziego, mniszka, podagrycznika, szczawiu), pokrojonych na kawałki (patrz wariant)
-
1 sałata rzymska, baby pokrojona w 1,5 cm paski
-
1 awokado dojrzałe, pokrojone w 1 cm kostkę
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
348 kcal /
1459 kJ
Białko
12 g
Tłuszcz
22 g
Węglowodany
19 g
Błonnik
9.8 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

JEDZ KOLOROWO II
12 Przepisów
Polska
Polska