Urządzenia i Akcesoria
Zielona miska Buddy ze szparagami i dzikimi ziołami
Składniki
-
120 g soczewicy puy, suszonej120 g zielonej soczewicy, suszonej
-
9 gałązek natki pietruszki, świeżej, tylko liście
-
1 ząbek czosnku
-
750 g wody
-
1 kostka bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszona1 czubata łyżeczka koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
-
300 g zielonych szparagów bez twardych końcówek, pokrojonych na 5 cm kawałki
-
1 cebula szalotka przekrojona na pół
-
50 g oleju rzepakowego
-
20 g octu jabłkowego
-
50 g soku jabłkowego
-
15 g musztardy miodowej15 g słodkiej musztardy
-
2 łyżeczki syropu z agawy
-
¼ łyżeczki soli
-
¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
125 g dzikich ziół, świeżych liści, mieszanych (np. czosnku niedźwiedziego, mniszka, podagrycznika, szczawiu), pokrojonych na kawałki (patrz wariant)
-
1 mini sałata rzymska pokrojona w 1,5 cm paski
-
1 awokado dojrzałe, pokrojone w 1 cm kostkę
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Polska
Może spodoba Ci się również...
Pomarańczowa kasza bulgur z pieczonymi warzywami (TM5)
1 godz.
Sałatka z czarnej soczewicy z dressingiem malinowym i tofu; Jogurt stracciatella
40 min
Bliskowschodni brunch
1 godz. 20 min
Wegańska sałatka z komosą ryżową i marynowanym tofu
55 min
Sałatka z pieczonym bakłażanem z dressingiem tahini
45 min
Sałatka mocy z quinoa, awokado i szpinakiem
1 godz.
Marokańska sałatka z kaszą bulgur, granatem, migdałami, marchewką i ziołowym pesto
1 godz. 20 min
Sałatka na ciepło z tofu i komosą ryżową (quinoa)
55 min
Japońska sałatka ogórkowa z awokado i algami morskimi (Sunomono)
1 godz. 20 min
Sałatka z komosy ryżowej (quinoa) z pieczoną dynią i granatem
1 godz.
Wegańskie miski Buddy z komosą ryżową
1 godz. 10 min
Sałatka z zielonej soczewicy, awokado i pomidorów
55 min