Zielona miska Buddy ze szparagami i dzikimi ziołami

Zielona miska Buddy ze szparagami i dzikimi ziołami

4.5 86 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 50 min
4 porcje

Składniki

  • zielonej soczewicy, suszonej
    120 g
    120 g soczewicy puy, suszonej
  • natki pietruszki, świeżej, tylko liście
    9 gałązek
  • ząbek czosnku
    1
  • wody
    750 g
  • koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
    1 czubata łyżeczka
    1 kostka bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszona
  • zielonych szparagów bez twardych końcówek, pokrojonych na 5 cm kawałki
    300 g
  • cebula szalotka przekrojona na pół
    1
  • oleju rzepakowego
    50 g
  • octu jabłkowego
    20 g
  • soku jabłkowego
    50 g
  • słodkiej musztardy
    15 g
    15 g musztardy miodowej
  • syropu z agawy
    2 łyżeczki
  • soli
    ¼ łyżeczki
  • pieprzu czarnego, mielonego
    ¼ łyżeczki
  • dzikich ziół, świeżych liści, mieszanych (np. czosnku niedźwiedziego, mniszka, podagrycznika, szczawiu), pokrojonych na kawałki (patrz wariant)
    125 g
  • sałata rzymska, baby pokrojona w 1,5 cm paski
    1
  • awokado dojrzałe, pokrojone w 1 cm kostkę
    1

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 348 kcal / 1459 kJ
Białko 12 g
Tłuszcz 22 g
Węglowodany 19 g
Błonnik 9.8 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...