Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 80 - 120 g cebuli, przekrojonej na pół
- 100 g wafli ryżowych, naturalnych, pokrojonych w ćwiartki
- 300 g wody mineralnej, niegazowanej, mocno schłodzonej
- 30 g koncentratu pomidorowego
- 30 g oleju
- 30 g sosu sojowego
- 20 g musztardy
- 15 g płatków drożdżowych, nieaktywnych
- 1 łyżeczka soli
- 1 łyżeczka papryki słodkiej, mielonej
- ½ łyżeczki papryki wędzonej, mielonej
- ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
- ½ łyżeczki czosnku, granulowanego
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 438 kJ / 105 kcal
- Białko
- 15 g
- Węglowodany
- 11 g
- Tłuszcz
- 4 g
- Tłuszcz nasycony
- 0 g
- Błonnik
- 1.2 g
- Sód
- 494 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Wegański bigos z boczniakami
1 Std. 40 Min
Pieczarki w wegańskim sosie masala
25 min
Wegańska „ryba” z selera po grecku
1h 15min
Boczniaki à la śledzie z cebulką
24 Std. 15 Min
Paneer
4h 5min
Ragout z marynowanym tofu
1 Std. 40 Min
Wegańskie "chili con carne"
1h
Wegański smalec
2 Std. 15 Min
Szarpany jackfruit BBQ
25 min
Wegańskie masło z aquafabą
2h 25 min
Wegańskie „flaczki” z ciecierzycą i boczniakami
30 min
Pasta bezjajeczna
5min