Wegańskie "mięso"

Wegańskie "mięso"

4.1 59 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz. 15 min
8 porcji

Składniki

  • 80 - 120 g cebuli przekrojonej na pół
  • 100 g wafli ryżowych naturalnych, pokrojonych w ćwiartki
  • 300 g wody mineralnej, niegazowanej mocno schłodzonej
  • 30 g koncentratu pomidorowego
  • 30 g oleju
  • 30 g sosu sojowego
  • 20 g musztardy
  • 15 g płatków drożdżowych nieaktywnych
  • 1 łyżeczka soli
  • 1 łyżeczka papryki słodkiej, mielonej
  • ½ łyżeczki papryki wędzonej, mielonej
  • ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
  • ½ łyżeczki czosnku, granulowanego

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 105 kcal / 438 kJ
Białko 15 g
Tłuszcz 4 g
Węglowodany 11 g
Błonnik 1.2 g
Tłuszcz nasycony 0 g
Sód 494 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...