Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 80 - 120 g cebuli, przekrojonej na pół
- 100 g wafli ryżowych, naturalnych, pokrojonych w ćwiartki
- 300 g wody mineralnej, niegazowanej, mocno schłodzonej
- 30 g koncentratu pomidorowego
- 30 g oleju
- 30 g sosu sojowego
- 20 g musztardy
- 15 g płatków drożdżowych, nieaktywnych
- 1 łyżeczka soli
- 1 łyżeczka papryki słodkiej, mielonej
- ½ łyżeczki papryki wędzonej, mielonej
- ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
- ½ łyżeczki czosnku, granulowanego
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 438 kJ / 105 kcal
- Białko
- 15 g
- Węglowodany
- 11 g
- Tłuszcz
- 4 g
- Tłuszcz nasycony
- 0 g
- Błonnik
- 1.2 g
- Sód
- 494 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Seitan
1 Std. 45 Min
Wegańskie "chili con carne"
1 Std.
Gulasz sojowy z knedlami
1 Std.
Pieczarki w wegańskim sosie masala
25 Min
Wegańskie burgery z pieczarek i resztek ugotowanego ryżu
1 Std. 40 Min
Wegański majonez
15min
Pasztet pieczarkowy
2 Std. 50 Min
Wegańska kaszanka z czarną soczewicą
1h 30min
Wegańska fasolka po bretońsku
13 godz. 50 min
Pasztet gryczany pełen roślinnego białka
3h
Stroganow z pieczarek
35min
Wegańskie „flaczki” z boczniaków
40 Min