Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 80 - 120 g cebuli, przekrojonej na pół
- 100 g wafli ryżowych, naturalnych, pokrojonych w ćwiartki
- 300 g wody mineralnej, niegazowanej, mocno schłodzonej
- 30 g koncentratu pomidorowego
- 30 g oleju
- 30 g sosu sojowego
- 20 g musztardy
- 15 g płatków drożdżowych, nieaktywnych
- 1 łyżeczka soli
- 1 łyżeczka papryki słodkiej, mielonej
- ½ łyżeczki papryki wędzonej, mielonej
- ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
- ½ łyżeczki czosnku, granulowanego
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 438 kJ / 105 kcal
- Białko
- 15 g
- Węglowodany
- 11 g
- Tłuszcz
- 4 g
- Tłuszcz nasycony
- 0 g
- Błonnik
- 1.2 g
- Sód
- 494 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pieczarki w wegańskim sosie masala
25min
Falafele z łodygami natki pietruszki i kolendry
9 godz. 30 min
Wegańskie masło z aquafabą
2 godz. 25 min
Ragout z marynowanym tofu
1 Std. 40 Min
Seitan
1h 45min
Wegańska „ryba” z selera po grecku
1h 15 min
Wegańska kaszanka z czarną soczewicą
1 godz. 30 min
Wegańskie burgery z pieczarek i resztek ugotowanego ryżu
1 Std. 40 Min
Wolno gotowane warzywne chili (z osłoną noża miksującego)
4h 30min
Stroganow z pieczarek
35 Min
Pasta kanapkowa curry z ciecierzycy i soczewicy
40 Min
Wegetariańskie burgery z fasoli
1h 10 min