Urządzenia i Akcesoria
Wegańska bezglutenowa tarta ze śliwkami bez pieczenia
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 3 godz. 30 min
12 porcji
Składniki
Spód
-
150 g daktyli, suszonych, bez pestek
-
wrząca woda ilość do namoczenia daktyli
-
100 g płatków owsianych bezglutenowych
-
100 g wiórków kokosowych
-
80 g migdałów, w płatkach
-
60 g oleju kokosowego płynnego (patrz wskazówka)
-
20 g zimnej wody
Masa czekoladowa
-
400 g gorzkiej czekolady, o zawartości min. 50% kakao pokrojonej na kawałki
-
300 g mleczka kokosowego
-
40 g syropu z agawy
Karmelizowane śliwki
-
350 g śliwek węgierek dojrzałych, bez pestek, przekrojonych na pół
-
1 łyżka cukru
-
½ - 1 łyżeczka cynamonu, mielonego
-
2 - 3 łyżki płatków kokosowych (opcjonalnie)
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
13.6 mg
Białko
7.1 g
Kalorie
2010.4 kJ /
480.5 kcal
Tłuszcz
32.1 g
Błonnik
8.1 g
Tłuszcz nasycony
21.1 g
Węglowodany
41.9 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
JEDZ KOLOROWO
12 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Bezglutenowy spód do tarty
35 min
Brownie z mąką z ciecierzycy z sosem z marakui
1 godz.
Ciasto limonkowe z awokado (bez cukru)
2 godz. 30 min
Wegańska gryczana pizza z konfiturą z czerwonej cebuli i brokułami
1 godz. 55 min
Muffiny bezglutenowe z musem śliwkowym
1 godz. 45 min
Tarta orzechowa z kremem z nerkowców
6 godz. 55 min
Brownie fasolowo-daktylowe
2 godz.
Ciasto ryżowe ze słodką pastą z fasoli adzuki
8 godz. 30 min
Mazurek bezglutenowy
2 godz. 15 min
Bezglutenowe ciasto migdałowe z gruszkami
1 godz. 10 min
Brownie fasolowo-gryczane
1 godz.
Ciasto marchewkowo-pomarańczowe (bez glutenu)
2 godz.