Wegańska bezglutenowa tarta ze śliwkami bez pieczenia

Wegańska bezglutenowa tarta ze śliwkami bez pieczenia

4.5 98 ocen
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 3 godz. 30 min
12 porcji

Składniki

Spód
  • 150 g daktyli, suszonych, bez pestek
  • wrząca woda ilość do namoczenia daktyli
  • 100 g płatków owsianych bezglutenowych
  • 100 g wiórków kokosowych
  • 80 g migdałów, w płatkach
  • 60 g oleju kokosowego płynnego (patrz wskazówka)
  • 20 g zimnej wody
Masa czekoladowa
  • 400 g gorzkiej czekolady, o zawartości min. 50% kakao pokrojonej na kawałki
  • 300 g mleczka kokosowego
  • 40 g syropu z agawy
Karmelizowane śliwki
  • 350 g śliwek węgierek dojrzałych, bez pestek, przekrojonych na pół
  • 1 łyżka cukru
  • ½ - 1 łyżeczka cynamonu, mielonego
  • 2 - 3 łyżki płatków kokosowych (opcjonalnie)

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 porcję

Sód 13.6 mg
Białko 7.1 g
Kalorie 2010.4 kJ / 480.5 kcal
Tłuszcz 32.1 g
Błonnik 8.1 g
Tłuszcz nasycony 21.1 g
Węglowodany 41.9 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...