
Urządzenia i Akcesoria
Ciasto kardamonowe z syropem z limonki
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz. 35 min
12 kawałków
Składniki
Ciasto kardamonowe
-
masła miękkiego, pokrojonego na kawałki, plus dodatkowa ilość do natłuszczenia tortownicy200 g
-
ziaren kardamonu, całego (patrz wskazówka)1 łyżka
-
cukru240 g
-
orzechów nerkowca200 g
-
jajka4
-
jogurtu naturalnego170 g
-
mąki pszennej240 g
-
proszku do pieczenia¾ łyżeczki
-
sody oczyszczonej¾ łyżeczki
Syrop limonkowy
-
cukru120 g
-
skórki otartej z limonki ekologicznej, bez białych błonek1 - 2 łyżeczki
-
soku z limonki, świeżo wyciśniętego1 łyżka
-
wody90 g
Wartości odżywcze na 1 kawałek
Kalorie
434.4 kcal /
1817.5 kJ
Białko
7.8 g
Tłuszcz
23.1 g
Węglowodany
51.6 g
Błonnik
1.1 g
Tłuszcz nasycony
10.7 g
Sód
135.7 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

KUCHNIA SRI LANKI
10 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Ciasto serowo-migdałowe w stylu retro
1 godz. 10 min
Torta caprese - migdałowe ciasto czekoladowe
3 godz.
Grecka bougatsa z kremem
4 godz. 45 min
Ciasto migdałowe z Santiago
1 godz. 30 min
Brownie z tahini
45 min
Ciasto marchewkowe z kardamonem i kremem z tahini
4 godz. 45 min
Tagine z jagnięciną
50 min
Ciasto czekoladowe z grzańcem
1 godz. 20 min
Ciasto z serem ricotta
1 godz. 20 min
Ciasto pomarańczowe z makiem
13 godz. 25 min
Ciasto frangipane
1 godz. 45 min
Indyjski ser ze szpinakiem (Palak Paneer)
45 min