Urządzenia i Akcesoria
Quiche z burakami i oscypkiem na razowym spodzie z czarnuszką
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 2 godz. 20 min
8 kawałek
Składniki
Ciasto
-
250 g mąki orkiszowej, razowej Melvit, plus dodatkowa ilość do oprószenia blatu
-
150 g masła pokrojonego na kawałki
-
1 jajko rozm. M
-
1 ½ łyżeczki czarnuszki Melvit
-
½ łyżeczki soli
Nadzienie
-
150 g oscypka pokrojonego w 3-4 mm plastry
-
1000 g wody
-
500 g czerwonych buraków pokrojonych w 5 mm plastry
-
1 - 2 ząbki czosnku
-
350 g śmietany, min. 30% tłuszczu
-
4 jajka rozm. M
-
¾ - 1 łyżeczka tymianku, suszonego1 łyżka tymianku, świeżego tylko liście
-
1 łyżeczka soli (patrz wskazówka)
-
pieprz czarny, świeżo mielony
-
czerwone porzeczki, świeże ilość do dekoracji
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 kawałek
Białko
15.2 g
Kalorie
2236.8 kJ /
534.2 kcal
Tłuszcz
40.2 g
Błonnik
6.1 g
Węglowodany
34.5 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
PEŁNE ZDROWIA
60 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Tarta orkiszowa z serem feta i burakami
3 h
Quiche ze szparagami
1 h 35 min
Tarta z kurkami, porem i serem camembert
1 h
Pełnoziarnista tarta z łososiem, szpinakiem i pomidorkami
1 h 45 min
Tarta z botwinką i serem feta
1 h 45 min
Tarta prowansalska
1 h 15 min
Tarta tatin z warzywami korzeniowymi
2 h 10 min
Tarta wegetariańska
1 h 10 min
Quiche z pomidorkami koktajlowymi
1 h 45 min
Tarta z gruszkami i rokpolem
1 h 40 min
Tarta z kozim serem i pieczonymi burakami
2 h 30 min
Tarta z dynią
1 h 40 min