Miętowy łosoś z różowym pieprzem
TM6 TM5

Miętowy łosoś z różowym pieprzem

4.7 (55 ocen)

Składniki

  • 20 liści mięty, świeżych
  • 1 ½ łyżeczki ziaren peruwiańskiego pieprzu różowego (patrz wariant)
  • 40 g oliwy z oliwek
  • ¾ łyżeczki soli
  • 15 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
  • 1000 g wody
  • ½ łyżeczki korzenia imbiru, świeżego, startego (opcjonalnie)
  • 4 filety z łososia, świeże, bez skóry i ości (ok. 125 g każdy)
  • ½ łyżeczki ziaren peruwiańskiego pieprzu różowego

Wartości odżywcze
na 1 porcję
Kalorie
14534 kJ / 347 kcal
Białko
25 g
Węglowodany
1 g
Tłuszcz
27 g
Tłuszcz nasycony
5 g
Błonnik
0.4 g
Sód
453 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy