
Urządzenia i Akcesoria
Miętowy łosoś z różowym pieprzem
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 25 min
4 porcje
Składniki
-
liści mięty, świeżych20
-
ziaren peruwiańskiego pieprzu różowego (patrz wariant)1 ½ łyżeczki
-
oliwy z oliwek40 g
-
soli¾ łyżeczki
-
soku z cytryny, świeżo wyciśniętego15 g
-
wody1000 g
-
korzenia imbiru, świeżego (opcjonalnie) startego½ łyżeczki
-
filety z łososia, świeże, bez skóry i ości (ok. 125 g każdy)4
-
ziaren peruwiańskiego pieprzu różowego½ łyżeczki
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
347 kcal /
14534 kJ
Białko
25 g
Tłuszcz
27 g
Węglowodany
1 g
Błonnik
0.4 g
Tłuszcz nasycony
5 g
Sód
453 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMożesz także polubić...
Spaghetti z cytrynowym łososiem i porem
40 min
Kokilki jajeczne z salsą z awokado i wędzonego łososia
30 min
Wrapy z pstrągiem łososiowym i salsą z awokado i mango
50 min
Dorsz w sosie cytrynowym z musztardą i marchewką
50 min
Balsamiczny łosoś z makaronem z cukinii
45 min
Sałatka z kurczakiem i salsą verde
40 min
Pstrągi w papilotach z miętą i cukinią
40 min
Łosoś w sosie imbirowym z orzechami nerkowca
30 min
Łosoś w pomarańczach z brokułowym kuskusem
45 min
Łosoś na parze z sosem sojowo-imbirowym i ryżem
30 min
Łosoś z pomidorową kruszonką na purée z batatów
40 min
Łosoś z cytrynowym sosem holenderskim, szparagami i ryżem
45 min