Miętowy łosoś z różowym pieprzem

Miętowy łosoś z różowym pieprzem

4.6 77 ocen
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 25 min
4 porcje

Składniki

  • 20 liści mięty, świeżych
  • 1 ½ łyżeczki ziaren peruwiańskiego pieprzu różowego (patrz wariant)
  • 40 g oliwy z oliwek
  • ¾ łyżeczki soli
  • 15 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
  • 1000 g wody
  • ½ łyżeczki korzenia imbiru, świeżego (opcjonalnie) startego
  • 4 filety z łososia, świeże, bez skóry i ości (ok. 125 g każdy)
  • ½ łyżeczki ziaren peruwiańskiego pieprzu różowego

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porcję

Sód 453 mg
Białko 25 g
Kalorie 14534 kJ / 347 kcal
Tłuszcz 27 g
Błonnik 0.4 g
Tłuszcz nasycony 5 g
Węglowodany 1 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...