
Urządzenia i Akcesoria
Makaron z dynią, pieczarkami i szpinakiem
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 45 min
4 porcje
Składniki
-
70 g sera parmezan pokrojonego na 3 cm kawałki
-
400 g makaronu jajecznego, suchego, typu pappardelle
-
40 g masła pokrojonego na kawałki
-
1 łyżeczka soli plus dodatkowa ilość do gotowania makaronu
-
400 g dyni piżmowej obranej, pokrojonej na 1,5-2 cm kawałki
-
1000 g wody do Mycia Wstępnego, plus dodatkowa ilość do gotowania makaronu
-
1 łyżka octu do Mycia Wstępnego
-
150 g brązowych pieczarek, świeżych pokrojonych w 5 mm plasterki
-
200 g liści szpinaku, świeżych
-
20 g orzeszków piniowych
-
suszone płatki chili do dekoracji
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
632.8 kcal /
2649.3 kJ
Białko
24.8 g
Tłuszcz
21.3 g
Węglowodany
88.8 g
Błonnik
7.4 g
Tłuszcz nasycony
10.3 g
Sód
1053.5 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

SZYBKIE OBIADY
10 Przepisów
Polska
Polska