Makaron z dynią, pieczarkami i szpinakiem

Makaron z dynią, pieczarkami i szpinakiem

4.1 456 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 45 min
4 porcje

Składniki

  • 70 g sera parmezan pokrojonego na 3 cm kawałki
  • 400 g makaronu jajecznego, suchego, typu pappardelle
  • 40 g masła pokrojonego na kawałki
  • 1 łyżeczka soli plus dodatkowa ilość do gotowania makaronu
  • 400 g dyni piżmowej obranej, pokrojonej na 1,5-2 cm kawałki
  • 1000 g wody do Mycia Wstępnego, plus dodatkowa ilość do gotowania makaronu
  • 1 łyżka octu do Mycia Wstępnego
  • 150 g brązowych pieczarek, świeżych pokrojonych w 5 mm plasterki
  • 200 g liści szpinaku, świeżych
  • 20 g orzeszków piniowych
  • suszone płatki chili do dekoracji

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 porcję

Sód 1053.5 mg
Białko 24.8 g
Kalorie 2649.3 kJ / 632.8 kcal
Tłuszcz 21.3 g
Błonnik 7.4 g
Tłuszcz nasycony 10.3 g
Węglowodany 88.8 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...