Makaron z dynią, pieczarkami i szpinakiem
TM6

Makaron z dynią, pieczarkami i szpinakiem

4.1 (412 ocen)

Składniki

  • 70 g sera parmezan, pokrojonego na 3 cm kawałki
  • 400 g makaronu jajecznego, suchego, typu pappardelle
  • 40 g masła, pokrojonego na kawałki
  • 1 łyżeczka soli, plus dodatkowa ilość do gotowania makaronu
  • 400 g dyni piżmowej, obranej, pokrojonej na 1,5-2 cm kawałki
  • 1000 g wody, do Mycia Wstępnego, plus dodatkowa ilość do gotowania makaronu
  • 1 łyżka octu, do Mycia Wstępnego
  • 150 g brązowych pieczarek, świeżych, pokrojonych w 5 mm plasterki
  • 200 g liści szpinaku, świeżych
  • 20 g orzeszków piniowych
  • suszone płatki chili, do dekoracji

Wartości odżywcze
na 1 porcję
Kalorie
2649.3 kJ / 632.8 kcal
Białko
24.8 g
Węglowodany
88.8 g
Tłuszcz
21.3 g
Tłuszcz nasycony
10.3 g
Błonnik
7.4 g
Sód
1053.5 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy