Makaron z dynią, pieczarkami i szpinakiem
TM6

Makaron z dynią, pieczarkami i szpinakiem

4.1 ( 425 ocen )

Składniki

  • 70 g sera parmezan pokrojonego na 3 cm kawałki
  • 400 g makaronu jajecznego, suchego, typu pappardelle
  • 40 g masła pokrojonego na kawałki
  • 1 łyżeczka soli plus dodatkowa ilość do gotowania makaronu
  • 400 g dyni piżmowej obranej, pokrojonej na 1,5-2 cm kawałki
  • 1000 g wody do Mycia Wstępnego, plus dodatkowa ilość do gotowania makaronu
  • 1 łyżka octu do Mycia Wstępnego
  • 150 g brązowych pieczarek, świeżych pokrojonych w 5 mm plasterki
  • 200 g liści szpinaku, świeżych
  • 20 g orzeszków piniowych
  • suszone płatki chili do dekoracji

Wartości odżywcze
na 1 porcję
Kalorie
632.8 kcal / 2649.3 kJ
Białko
24.8 g
Tłuszcz
21.3 g
Węglowodany
88.8 g
Błonnik
7.4 g
Tłuszcz nasycony
10.3 g
Sód
1053.5 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy