Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 70 g sera parmezan, pokrojonego na 3 cm kawałki
- 400 g makaronu jajecznego, suchego, typu pappardelle
- 40 g masła, pokrojonego na kawałki
- 1 łyżeczka soli, plus dodatkowa ilość do gotowania makaronu
- 400 g dyni piżmowej, obranej, pokrojonej na 1,5-2 cm kawałki
- 1000 g wody, do Mycia Wstępnego, plus dodatkowa ilość do gotowania makaronu
- 1 łyżka octu, do Mycia Wstępnego
- 150 g brązowych pieczarek, świeżych, pokrojonych w 5 mm plasterki
- 200 g liści szpinaku, świeżych
- 20 g orzeszków piniowych
- suszone płatki chili, do dekoracji
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 2649.3 kJ / 632.8 kcal
- Białko
- 24.8 g
- Węglowodany
- 88.8 g
- Tłuszcz
- 21.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 10.3 g
- Błonnik
- 7.4 g
- Sód
- 1053.5 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Gnocchi z sosem cukiniowym; Deser gruszkowo-jogurtowy
40min
Śródziemnomorskie kaszotto
45 Min
Dyniowe curry z soczewicą i kaszą jaglaną
55 Min
Makaron z warzywami w sosie orzechowym
40min
Tagliatelle z pesto z bobu
30min
Zapiekanka makaronowa z dynią i serem
1h
Spaghetti z cukinią z sosem pomidorowym i gorgonzolą
40min
Bolognese z kalafiorem
55 Min
Knedle szpinakowe z pomidorowym ragout
1h
Makaron z dynią i jarmużem
40min
Potrawka z cukinii i ciecierzycy
30min
Zapiekanka warzywna z serem feta
1 Std. 20 Min