Makaron z dynią, pieczarkami i szpinakiem

Makaron z dynią, pieczarkami i szpinakiem

4.1 431 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 45 min
4 porcje

Składniki

  • sera parmezan pokrojonego na 3 cm kawałki
    70 g
  • makaronu jajecznego, suchego, typu pappardelle
    400 g
  • masła pokrojonego na kawałki
    40 g
  • soli plus dodatkowa ilość do gotowania makaronu
    1 łyżeczka
  • dyni piżmowej obranej, pokrojonej na 1,5-2 cm kawałki
    400 g
  • wody do Mycia Wstępnego, plus dodatkowa ilość do gotowania makaronu
    1000 g
  • octu do Mycia Wstępnego
    1 łyżka
  • brązowych pieczarek, świeżych pokrojonych w 5 mm plasterki
    150 g
  • liści szpinaku, świeżych
    200 g
  • orzeszków piniowych
    20 g
  • suszone płatki chili do dekoracji

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 632.8 kcal / 2649.3 kJ
Białko 24.8 g
Tłuszcz 21.3 g
Węglowodany 88.8 g
Błonnik 7.4 g
Tłuszcz nasycony 10.3 g
Sód 1053.5 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...