
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 70 g sera parmezan pokrojonego na 3 cm kawałki
- 400 g makaronu jajecznego, suchego, typu pappardelle
- 40 g masła pokrojonego na kawałki
- 1 łyżeczka soli plus dodatkowa ilość do gotowania makaronu
- 400 g dyni piżmowej obranej, pokrojonej na 1,5-2 cm kawałki
- 1000 g wody do Mycia Wstępnego, plus dodatkowa ilość do gotowania makaronu
- 1 łyżka octu do Mycia Wstępnego
- 150 g brązowych pieczarek, świeżych pokrojonych w 5 mm plasterki
- 200 g liści szpinaku, świeżych
- 20 g orzeszków piniowych
- suszone płatki chili do dekoracji
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 632.8 kcal / 2649.3 kJ
- Białko
- 24.8 g
- Tłuszcz
- 21.3 g
- Węglowodany
- 88.8 g
- Błonnik
- 7.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 10.3 g
- Sód
- 1053.5 mg