
Urządzenia i Akcesoria
Makaron z dynią, pieczarkami i szpinakiem
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 45 min
4 porcje
Składniki
-
sera parmezan pokrojonego na 3 cm kawałki70 g
-
makaronu jajecznego, suchego, typu pappardelle400 g
-
masła pokrojonego na kawałki40 g
-
soli plus dodatkowa ilość do gotowania makaronu1 łyżeczka
-
dyni piżmowej obranej, pokrojonej na 1,5-2 cm kawałki400 g
-
wody do Mycia Wstępnego, plus dodatkowa ilość do gotowania makaronu1000 g
-
octu do Mycia Wstępnego1 łyżka
-
brązowych pieczarek, świeżych pokrojonych w 5 mm plasterki150 g
-
liści szpinaku, świeżych200 g
-
orzeszków piniowych20 g
-
suszone płatki chili do dekoracji
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
632.8 kcal /
2649.3 kJ
Białko
24.8 g
Tłuszcz
21.3 g
Węglowodany
88.8 g
Błonnik
7.4 g
Tłuszcz nasycony
10.3 g
Sód
1053.5 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

SZYBKIE OBIADY
10 Przepisów
Polska
Polska