
Urządzenia i Akcesoria
Gratin z ziemniaków i selera
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 10 min
6 porcji
Składniki
-
sera ementaler pokrojonego na kawałki50 g
-
ząbek czosnku1
-
tymianku, świeżego tylko liście1 gałązka
-
mleka100 g
-
śmietany, min. 30% tłuszczu200 g
-
soli½ łyżeczki
-
gałki muszkatołowej, mielonej3 szczypty
-
pieprzu czarnego, mielonego3 szczypty
-
korzenia selera pokrojonego na 3-4 cm kawałki650 g
-
wody500 g
-
ziemniaków, mączystych pokrojonych w 2 cm kostkę650 g
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
289.7 kcal /
1211.8 kJ
Białko
7.2 g
Tłuszcz
16.2 g
Węglowodany
31.2 g
Błonnik
4.5 g
Tłuszcz nasycony
9.7 g
Sód
382.3 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMożesz także polubić...
Zapiekanka ziemniaczana (gratin)
1 godz. 20 min
Zapiekanka ziemniaczana (parmentier) z sosem bolońskim z bakłażana i soczewicy
1 godz. 35 min
Wegańskie curry z bakłażanem
Brak ocen
Galette z krojonymi ziemniakami i porem (TM5)
1 godz. 20 min
Kremowe ziemniaki z kalarepą
40 min
Zapiekanka z ziemniaków i batatów (TM6)
1 godz.
Parmigiana (zapiekanka) z cukinii i ziemniaków (TM6)
1 godz. 15 min
Parmigiana (zapiekanka) z cukinii i ziemniaków (TM5)
1 godz. 15 min
Kotleciki z czerstwego chleba z serem i ziołami
35 min
Wegańskie Mac&Cheese z ziołową posypką
40 min
Szybka zapiekanka ziemniaczana à la gratin
45 min
Wegańska zupa bananowa z curry
30 min