Risotto z dorszem, groszkiem i miętą
TM6 TM5

Risotto z dorszem, groszkiem i miętą

3.9 (26 ocen)

Składniki

  • 2 - 3 gałązki mięty, świeżej, tylko liście
  • skórka z 1 cytryny, małej, ekologicznej, bez białych błonek, pokrojona na kawałki
  • 50 g cebuli, przekrojonej na pół
  • 30 g oliwy z oliwek
  • 300 g ryżu do risotto, np. Carnaroli lub Arborio, o czasie gotowania 14-15 min
  • 60 g białego wina
  • 650 g wody
  • 150 g zielonego groszku, mrożonego (patrz wskazówka)
  • 250 g filetów z dorsza, bez skóry, pokrojonych na 3-4 cm kawałki
  • ½ - ¾ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego (opcjonalnie)
  • 1 - 1 ½ łyżeczki soli
  • 40 g masła, pokrojonego na kawałki

Wartości odżywcze
na 1 porcję
Kalorie
2093.5 kJ / 500 kcal
Białko
19 g
Węglowodany
67.8 g
Tłuszcz
17 g
Tłuszcz nasycony
6.8 g
Błonnik
4.3 g
Sód
538.3 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy