
Urządzenia i Akcesoria
Kurczak w zielonym sosie mole z komosą ryżową i warzywami
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 45 min
6 porcji
Składniki
-
1400 g wody
-
1 ½ - 2 łyżeczki soli
-
250 g komosy ryżowej (quinoa) trójkolorowej lub białej
-
200 g różyczek brokułu
-
150 g marchewki pokrojonej w 1 cm plastry
-
150 g cukinii pokrojonej w 1 cm kostkę
-
80 g pestek dyni
-
150 g sałaty rzymskiej pokrojonej na kawałki
-
120 g liści szpinaku baby, świeżych
-
100 g cebuli przekrojonej na pół
-
500 g zielonych pomidorów pokrojonych na kawałki (patrz wskazówka)
-
5 g natki pietruszki, świeżej, tylko liście
-
5 g kolendry, świeżej tylko liście, plus dodatkowa ilość do dekoracji
-
2 ząbki czosnku
-
½ - 1 zielona papryczka chili, świeża bez gniazd nasiennych, pokrojona na kawałki
-
1 łyżeczka kminu rzymskiego, mielonego
-
½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
400 - 600 g mięsa z udek kurczaka, bez skóry, bez kości pokrojonego na 2-3 cm kawałki
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
647.7 kcal /
2710.1 kJ
Białko
43.6 g
Tłuszcz
28.7 g
Węglowodany
61.4 g
Błonnik
10.1 g
Tłuszcz nasycony
6.4 g
Sód
861.3 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMożesz także polubić...
Tagine z kurczakiem i kaszą kuskus
25 min
Laksa z dorszem; Tajskie placki kukurydziane
45 min
Orientalny gulasz z kurczaka; Kasza bulgur z zielonymi warzywami
35 min
Ratatouille z ryżem; Gruszki z czekoladą
45 min
Wegańska sałatka z komosą ryżową i marynowanym tofu
55 min
Pilaw z dzikim ryżem i wieprzowiną
1 godz. 10 min
Karaibskie curry z kurczakiem i słodkim ryżem
2 godz. 20 min
Indyk w sosie pesto z kaszą bulgur z warzywami
35 min
Sałatka na ciepło z tofu i komosą ryżową (quinoa)
55 min
Orientalny kurczak z ryżem i warzywami na parze
40 min
Sałatka na ciepło z kurczakiem i kaszą bulgur
35 min
Kurczak po tajsku w zielonym curry
45 min