Urządzenia i Akcesoria
Kurczak w zielonym sosie mole z komosą ryżową i warzywami
Składniki
-
1400 g wody
-
1 ½ - 2 łyżeczki soli
-
250 g komosy ryżowej (quinoa) trójkolorowej lub białej
-
200 g różyczek brokułu
-
150 g marchewki pokrojonej w 1 cm plastry
-
150 g cukinii pokrojonej w 1 cm kostkę
-
80 g pestek dyni
-
150 g sałaty rzymskiej pokrojonej na kawałki
-
120 g liści szpinaku baby, świeżych
-
100 g cebuli przekrojonej na pół
-
500 g zielonych pomidorków tomatillo, z puszki (patrz wskazówka)500 g zielonych pomidorów pokrojonych na kawałki (patrz wskazówka)
-
5 g natki pietruszki, świeżej, tylko liście
-
5 g kolendry, świeżej tylko liście, plus dodatkowa ilość do dekoracji
-
2 ząbki czosnku
-
½ - 1 zielona papryczka chili, świeża bez gniazd nasiennych, pokrojona na kawałki
-
1 łyżeczka kminu rzymskiego, mielonego
-
½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
400 - 600 g mięsa z udek kurczaka, bez skóry, bez kości pokrojonego na 2-3 cm kawałki
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Laksa z dorszem; Tajskie placki kukurydziane
45 min
Zupa tex-mex z kurczakiem; Warzywne tortille; Smoothie ananasowo-ogórkowe
45 min
Fajitas z kurczakiem i pieczarkami (TM6, TM7)
1 godz.
Wietnamska sałatka z kurczakiem i kapustą (TM6, TM7)
40 min
Wietnamska sałatka z kurczakiem i kapustą (TM5)
40 min
Orientalny gulasz z kurczaka; Kasza bulgur z zielonymi warzywami
35 min
Klopsiki jagnięce, kuskus i pikantny sos pomidorowy; Mus czekoladowo-daktylowy
1 godz. 20 min
Żółte curry z dorszem, ciecierzycą i ryżem; Ciasto pomarańczowe z Varomy
55 min
Marokańska zupa harira z kurczakiem; Sałatka z kalafiorem, kaszą bulgur i żurawiną na ciepło
1 godz. 5 min
Pilaw z dzikim ryżem i wieprzowiną
1 godz. 10 min
Kurczak w sosie satay
30 min
Curry z kurczakiem i brązowym ryżem
1 godz. 30 min