Curry z dorszem i krewetkami

Curry z dorszem i krewetkami

4.2 43 oceny
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 40 min
4 porcje

Składniki

  • 100 g cebuli przekrojonej na pół
  • 10 g oleju
  • 1 - 3 łyżki zielonej pasty curry (patrz wskazówka)
    1 - 3 łyżki czerwonej pasty curry, (patrz wskazówka)
  • 100 g marchewki pokrojonej w 2 cm kostkę (patrz wskazówka)
  • 100 g ziemniaków pokrojonych w 2 cm kostkę
  • 100 g pora pokrojonego w 2 cm plastry
  • 200 g wody
  • 15 - 20 g sosu sojowego
  • 250 g mleczka kokosowego
  • 200 g brokułu różyczek i obranej łodygi, pokrojonej na 2 cm kawałki
  • 130 g fileta z dorsza, bez skóry świeżego lub zamrożonego, uprzednio rozmrożonego
  • 1 łyżka soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
  • 1 szczypta soli
  • 1 szczypta pieprzu czarnego, mielonego
  • 250 g krewetek, mrożonych, obranych uprzednio rozmrożonych
  • kolendra, świeża tylko liście, do podania

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 376 kcal / 1572 kJ
Białko 24 g
Tłuszcz 17 g
Węglowodany 32 g
Błonnik 4.7 g
Tłuszcz nasycony 0.9 g
Sód 624 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...