
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g cebuli przekrojonej na pół
- 10 g oleju
-
1 - 3
łyżki zielonej pasty curry (patrz wskazówka)
lub 1 - 3 łyżki czerwonej pasty curry (patrz wskazówka) - 100 g marchewki pokrojonej w 2 cm kostkę (patrz wskazówka)
- 100 g ziemniaków pokrojonych w 2 cm kostkę
- 100 g pora pokrojonego w 2 cm plastry
- 200 g wody
- 15 - 20 g sosu sojowego
- 250 g mleczka kokosowego
- 200 g brokułu różyczek i obranej łodygi, pokrojonej na 2 cm kawałki
- 130 g fileta z dorsza, bez skóry świeżego lub zamrożonego, uprzednio rozmrożonego
- 1 łyżka soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
- 1 szczypta soli
- 1 szczypta pieprzu czarnego, mielonego
- 250 g krewetek, mrożonych, obranych uprzednio rozmrożonych
- kolendra, świeża tylko liście, do podania
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 376 kcal / 1572 kJ
- Białko
- 24 g
- Tłuszcz
- 17 g
- Węglowodany
- 32 g
- Błonnik
- 4.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.9 g
- Sód
- 624 mg