
Urządzenia i Akcesoria
Curry z dorszem i krewetkami
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 40 min
4 porcje
Składniki
-
100 g cebuli przekrojonej na pół
-
10 g oleju
-
1 - 3 łyżki zielonej pasty curry (patrz wskazówka)
-
100 g marchewki pokrojonej w 2 cm kostkę (patrz wskazówka)
-
100 g ziemniaków pokrojonych w 2 cm kostkę
-
100 g pora pokrojonego w 2 cm plastry
-
200 g wody
-
15 - 20 g sosu sojowego
-
250 g mleczka kokosowego
-
200 g brokułu różyczek i obranej łodygi, pokrojonej na 2 cm kawałki
-
130 g fileta z dorsza, bez skóry świeżego lub zamrożonego, uprzednio rozmrożonego
-
1 łyżka soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
-
1 szczypta soli
-
1 szczypta pieprzu czarnego, mielonego
-
250 g krewetek, mrożonych, obranych uprzednio rozmrożonych
-
kolendra, świeża tylko liście, do podania
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
376 kcal /
1572 kJ
Białko
24 g
Tłuszcz
17 g
Węglowodany
32 g
Błonnik
4.7 g
Tłuszcz nasycony
0.9 g
Sód
624 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

ZERO WASTE
9 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Węgierska zupa rybna (Halászlé)
55 min
Gulasz warzywny z dorszem i pastą tahini
50 min
Żółte curry z dorszem, ciecierzycą i ryżem; Ciasto pomarańczowe z Varomy
55 min
Gulasz z owoców morza z ziemniakami
1 godz.
Pikantne zielone curry z pieczonym ryżem
1 godz. 15 min
Zupa rybna z krewetkami i małżami
50 min
Kurczak po tajsku w zielonym curry
45 min
Gulasz z ryb i owoców morza
45 min
Caldeirada - portugalska zupa rybna
45 min
Ryba po tajsku w mleczku kokosowym z ryżem
35 min
Orientalna zupa z owocami morza
40 min
Kokosowa zupa z rybą i batatami (z osłoną noża miksującego)
35 min