Urządzenia i Akcesoria
Bazyliowe knedle z ratatouille
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 40 min
4 porcje
Składniki
Bazyliowe knedle
-
olej do natłuszczenia
-
70 g cebuli przekrojonej na pół
-
½ pęczka natki pietruszki, świeżej, tylko liście½ pęczka bazylii, świeżej tylko liście
-
150 g białego chleba, czerstwego, pokrojonej w 2 cm kostkę150 g białej bułki, czerstwej pokrojonej w 2 cm kostkę
-
50 g bułki tartej
-
120 g mleka
-
2 jajka
-
¾ łyżeczki soli
-
¼ łyżeczki pieprzu czarnego, świeżo mielonego
-
2 szczypty gałki muszkatołowej, mielonej
Ratatouille
-
30 g oleju
-
70 g cebuli pokrojonej w ósemki
-
1 - 2 ząbki czosnku
-
150 g marchewki pokrojonej na 2 cm kawałki
-
300 g cukinii pokrojonej w 2 cm kostkę
-
170 g czerwonej papryki bez gniazd nasiennych, pokrojonej w 2 cm kostkę
-
170 g żółtej papryki bez gniazd nasiennych, pokrojonej w 2 cm kostkę
-
400 krojonych pomidorów, z puszki
-
50 g wody
-
1 łyżeczka oregano, suszonego
-
½ łyżeczki tymianku, suszonego
-
½ łyżeczki soli
-
½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
2 szczypty mieszanki przypraw z chili (opcjonalnie)
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 porcję
Białko
12 g
Kalorie
1396 kJ /
333 kcal
Tłuszcz
12 g
Błonnik
7 g
Węglowodany
39 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
SZYBKIE OBIADY
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Gnocchi z sosem warzywnym; Serniczki z musem porzeczkowym
45 min
Gulasz warzywny z ziemniakami i kiełbasą
1 godz.
Bolognese z kalafiorem
55 min
Zapiekanka warzywna z serem feta
1 godz. 20 min
Knedle szpinakowe z pomidorowym ragout
1 godz.
Pęczotto z pomidorami
50 min
Pulpety z soczewicy z makaronem w sosie pomidorowym
1 godz.
Gotowane warzywa zapiekane w sosie serowym
40 min
Makaron z bakłażanem "po bolońsku"
35 min
Kotleciki z marchewki
1 godz. 20 min
Ziemniaki z warzywami i sosem serowym
40 min
Ryba pod kruszonką z pomidorowym ryżem
45 min