
Urządzenia i Akcesoria
Wołowina po burgundzku z kopytkami dyniowymi (z osłoną noża miksującego)
Składniki
Purée z dyni i gotowanie ziemniaków
-
miąższu dyni Hokkaido pokrojonego na 3 cm kawałki (patrz wskazówka)500 g
-
ząbki czosnku2
-
oliwy z oliwek10 g
-
rozmarynu, świeżego (w tym tylko liście z 1 gałązki)2 gałązki
-
wody500 g
-
ziemniaków mączystych, pokrojonych na 2-3 cm kawałki300 g
Wołowina po burgundzku
-
oleju70 g
-
kostek boczku120 - 130 g
-
pieczarek małych, w całości lub dużych, pokrojonych w ćwiartki lub w plastry250 - 300 g
-
cebul szalotek małych (9-12 szt), w całości210 g
-
mięsa wołowego gulaszowego (np. rozbratla), bez ścięgien i kości, pokrojonego w 3-4 cm kostkę, osuszonego papierowym ręcznikiem750 g
-
czerwonego wina, burgundzkiego350 g
-
wody plus dodatkowo 5 łyżek350 g
-
rozmarynu, świeżego2 gałązki
-
liście laurowe, suszone3
-
ziaren pieprzu czarnego10
-
soli1 łyżeczka
-
koncentratu bulionu mięsnego, wykonanego w TM1 łyżeczka
-
mąki pszennej1 łyżka
Kopytka dyniowe
-
woda do gotowania kopytek
-
soli plus dodatkowa ilość do gotowania kopytek1 łyżeczka
-
mąki pszennej plus dodatkowa ilość do oprószenia blatu250 g
-
jajko1
-
olej rzepakowy do polania kopytek
Wartości odżywcze na 1 porcję
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

Polska
Możesz także polubić...
Policzki wołowe z purée z selera i warzywami w kremowym sosie
7 godz. 30 min
Karmelizowane bakłażany z sosem tahini i granatem
55 min
Wolno gotowana francuska zupa cebulowa (z osłoną noża miksującego)
5 godz. 30 min
Tacos z szarpanym mięsem z kaczki
3 godz. 40 min
Wołowina po burgundzku; Ciasto cytrynowe z syropem cytrynowym
2 godz. 20 min
Policzki wieprzowe (sous-vide) w czerwonym winie (z osłoną noża miksującego)
8 godz. 45 min
Bakłażan (sous-vide) z miso (z osłoną noża miksującego)
2 godz. 45 min
Policzki wołowe duszone w winie, purée z batatów i brokuły
2 godz.
Cielęcina (sous-vide, z osłoną noża miksującego) z chipsami z jabłek i ziemniaków
5 godz. 10 min
Wolno gotowane koreańskie żeberka i fajitas (z osłoną noża miksującego)
4 godz. 10 min
Fajitas z szarpaną wołowiną (z osłoną noża miksującego)
3 godz.
Łosoś marynowany w burakach (Gravlax)
48 godz.