Azjatycka surówka z krojonych warzyw (TM5)

Azjatycka surówka z krojonych warzyw (TM5)

4.2 15 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 15 min
4 porcje

Składniki

  • 200 g kapusty pekińskiej bez twardych części, pokrojonej na kawałki, które zmieszczą się w szerokiej części podajnika
  • 100 g marchewki z odciętymi końcówkami
  • 2 - 4 ogórki (ok. 400 g), obranych lub nieobranych, z odciętymi końcówkami
  • 10 g liści kolendry, świeżych
  • ½ - 1 papryczka chili, świeża bez gniazd nasiennych, pokrojona na kawałki
  • 20 g soku z limonki, świeżo wyciśniętego
  • 20 g sosu sojowego
  • 10 g oleju sezamowego
    10 g oleju
  • 10 g sosu rybnego (opcjonalnie)
  • 1 łyżeczka cukru trzcinowego, nierafinowanego
  • ziarna sezamu, białego uprażone, do posypania

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porcję

Sód 331.1 mg
Białko 3.2 g
Kalorie 349 kJ / 83.4 kcal
Tłuszcz 3 g
Błonnik 2.6 g
Tłuszcz nasycony 0.4 g
Węglowodany 13.9 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...