Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g kapusty pekińskiej, bez twardych części, pokrojonej na kawałki, które zmieszczą się w szerokiej części podajnika
- 100 g marchewki, z odciętymi końcówkami
- 2 - 4 ogórki (ok. 400 g), obranych lub nieobranych, z odciętymi końcówkami
- 10 g liści kolendry, świeżych
- ½ - 1 papryczka chili, świeża, bez gniazd nasiennych, pokrojona na kawałki
- 20 g soku z limonki, świeżo wyciśniętego
- 20 g sosu sojowego
-
10
g oleju sezamowego
lub 10 g oleju - 10 g sosu rybnego (opcjonalnie)
- 1 łyżeczka cukru trzcinowego, nierafinowanego
- ziarna sezamu, białego uprażone, do posypania
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 349 kJ / 83.4 kcal
- Białko
- 3.2 g
- Węglowodany
- 13.9 g
- Tłuszcz
- 3 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.4 g
- Błonnik
- 2.6 g
- Sód
- 331.1 mg
Alternatywne przepisy
Kurczak z kimchi i ryżem
35 Min
Wietnamska sałatka z makaronem (TM6)
40min
Surówka z brukselki z żurawiną i migdałami (TM6)
20 min
Sałatka z jabłkiem i koprem włoskim
20 min
Wietnamska sałatka z kurczakiem i kapustą (TM5)
40min
Kokosowy kurczak po malajsku
10 Std.
Wietnamska sałatka z kurczakiem i kapustą (TM6)
40min
Indyjskie racuszki cebulowe (bhaji) z dipem kolendrowym (TM5)
35 Min
Koreański sos BBQ
25 min
Zupa Khao soi z tofu, brokułem i prażynkami z makaronu ryżowego
50min
Pikantna zupa imbirowo-limonkowa z wędzonym tofu
30min
Azjatycka surówka z krojonych warzyw (TM6)
15min