
Urządzenia i Akcesoria
Azjatycka surówka z krojonych warzyw (TM5)
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 15 min
4 porcje
Składniki
-
200 g kapusty pekińskiej bez twardych części, pokrojonej na kawałki, które zmieszczą się w szerokiej części podajnika
-
100 g marchewki z odciętymi końcówkami
-
2 - 4 ogórki (ok. 400 g), obranych lub nieobranych, z odciętymi końcówkami
-
10 g liści kolendry, świeżych
-
½ - 1 papryczka chili, świeża bez gniazd nasiennych, pokrojona na kawałki
-
20 g soku z limonki, świeżo wyciśniętego
-
20 g sosu sojowego
-
10 g oleju sezamowego
-
10 g sosu rybnego (opcjonalnie)
-
1 łyżeczka cukru trzcinowego, nierafinowanego
-
ziarna sezamu, białego uprażone, do posypania
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
331.1 mg
Białko
3.2 g
Kalorie
349 kJ /
83.4 kcal
Tłuszcz
3 g
Błonnik
2.6 g
Tłuszcz nasycony
0.4 g
Węglowodany
13.9 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMożesz także polubić...
Surówka z brukselki z żurawiną i migdałami (TM5)
20 min
Wietnamska sałatka z makaronem (TM6)
40 min
Wegetariańskie spring rollsy (TM6)
1 godz.
Azjatycka surówka z krojonych warzyw (TM6)
15 min
Brazylijska surówka z burakami i marchewką (TM5)
20 min
Wietnamska sałatka z kurczakiem i kapustą (TM5)
40 min
Wietnamska sałatka z makaronem (TM5)
40 min
Surówka rainbow slaw (TM5)
15 min
Faszerowane bataty z majonezem banan-sriracha i surówką coleslaw
50 min
Pikantne zielone curry z pieczonym ryżem
1 godz. 15 min
Zupa Khao soi z tofu, brokułem i prażynkami z makaronu ryżowego
50 min
Surówka z czerwonej kapusty
15 min