Urządzenia i Akcesoria
Azjatycka surówka z krojonych warzyw (TM5)
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 15 min
4 porcje
Składniki
-
200 g kapusty pekińskiej bez twardych części, pokrojonej na kawałki, które zmieszczą się w szerokiej części podajnika
-
100 g marchewki z odciętymi końcówkami
-
2 - 4 ogórki (ok. 400 g), obranych lub nieobranych, z odciętymi końcówkami
-
10 g liści kolendry, świeżych
-
½ - 1 papryczka chili, świeża bez gniazd nasiennych, pokrojona na kawałki
-
20 g soku z limonki, świeżo wyciśniętego
-
20 g sosu sojowego
-
10 g oleju10 g oleju sezamowego
-
10 g sosu rybnego (opcjonalnie)
-
1 łyżeczka cukru trzcinowego, nierafinowanego
-
ziarna sezamu, białego uprażone, do posypania
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
331.1 mg
Białko
3.2 g
Kalorie
349 kJ /
83.4 kcal
Tłuszcz
3 g
Błonnik
2.6 g
Tłuszcz nasycony
0.4 g
Węglowodany
13.9 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Ogórki po azjatycku (TM6)
1h 30min
Ogórki po azjatycku (TM5)
1h 30min
Orientalna surówka z kapusty (TM6, TM7)
1h 10min
Azjatycka surówka z krojonych warzyw (TM6, TM7)
15min
Tajska zupa z krewetkami (Tom Kha Goong)
40min
Winegret w stylu azjatyckim
10min
Sos teriyaki
15min
Kokosowy kurczak po malajsku
10h
Zupa Pho z resztek pieczonego drobiu
2h 15min
Sałatka z ogórków z sezamem i wakame
1h
Zupa tajska z pastą curry Edyty Cygan
1h 5min
Tajska zupa z kurczakiem (Tom Kha Gai)
40min