Filety z indyka (sous-vide, z osłoną noża miksującego) w cytrusowej marynacie

Filety z indyka (sous-vide, z osłoną noża miksującego) w cytrusowej marynacie

3.6 18 rating
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 3 godz. 30 min
2 porcje

Składniki

  • 1 cytryna ekologiczna
  • 1 pomarańcza ekologiczna
  • 400 g filetów z piersi indyka, bez skóry i kości (2 szt.)
  • 40 g oliwy z oliwek
  • 10 g soli gruboziarnistej
  • 1 gałązka rozmarynu, świeżego tylko liście
  • 1 gałązka natki pietruszki, świeżej, tylko liście
  • 1400 - 1500 g wody (patrz wskazówka)
  • 30 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 porcję

Sód 2095 mg
Białko 49.3 g
Kalorie 1744 kJ / 417 kcal
Tłuszcz 22.4 g
Błonnik 0.8 g
Tłuszcz nasycony 7 g
Węglowodany 4.1 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...

Gulasz wołowy (z osłoną noża miksującego), „ryż” kalafiorowy; Bezglutenowe ciasto cytrynowe

Gulasz wołowy (z osłoną noża miksującego), „ryż” kalafiorowy; Bezglutenowe ciasto cytrynowe

4.0(12)

1h 45min

Steki wołowe (medium rare, sous-vide) z masłem ziołowo-czosnkowym (z osłoną noża miksującego)

Steki wołowe (medium rare, sous-vide) z masłem ziołowo-czosnkowym (z osłoną noża miksującego)

4.5(50)

1h 25min

Wołowina po burgundzku z kopytkami dyniowymi (z osłoną noża miksującego)

Wołowina po burgundzku z kopytkami dyniowymi (z osłoną noża miksującego)

3.6(23)

8h 20min

Sałatka z kaczką (sous-vide, z osłoną noża miksującego) i sosem borówkowym

Sałatka z kaczką (sous-vide, z osłoną noża miksującego) i sosem borówkowym

4.7(135)

1h 35min

Wolno gotowana wołowina z pieczarkami (z osłoną noża miksującego)

Wolno gotowana wołowina z pieczarkami (z osłoną noża miksującego)

3.9(75)

5h 20min

Wołowina (sous-vide, z osłoną noża miksującego) z frytkami z batatów i sosem majonezowym

Wołowina (sous-vide, z osłoną noża miksującego) z frytkami z batatów i sosem majonezowym

3.9(31)

1h 30min

Filety z pstrąga (sous-vide, z osłoną noża miksującego), pieczone warzywa i purée fasolowe

Filety z pstrąga (sous-vide, z osłoną noża miksującego), pieczone warzywa i purée fasolowe

4.0(5)

1h 30min

Miniquiche'e z konfitowaną kaczką (z osłoną noża miksującego)

Miniquiche'e z konfitowaną kaczką (z osłoną noża miksującego)

3.6(10)

5h

Roladki z kurczaka (sous-vide) z sosem paprykowym (z osłoną noża miksującego)

Roladki z kurczaka (sous-vide) z sosem paprykowym (z osłoną noża miksującego)

4.3(32)

2h 10min

Cielęcina (sous-vide, z osłoną noża miksującego) z chipsami z jabłek i ziemniaków

Cielęcina (sous-vide, z osłoną noża miksującego) z chipsami z jabłek i ziemniaków

4.4(13)

5h 10min

Konfitura żurawinowa do mięs i serów

Konfitura żurawinowa do mięs i serów

4.0(50)

4h 45min

Jajka po benedyktyńsku z sosem holenderskim i wędzonym łososiem

Jajka po benedyktyńsku z sosem holenderskim i wędzonym łososiem

4.4(605)

40min