Urządzenia i Akcesoria
Filety z indyka (sous-vide, z osłoną noża miksującego) w cytrusowej marynacie
Składniki
-
1 cytryna ekologiczna
-
1 pomarańcza ekologiczna
-
400 g filetów z piersi indyka, bez skóry i kości (2 szt.)
-
40 g oliwy z oliwek
-
10 g soli gruboziarnistej
-
1 gałązka rozmarynu, świeżego tylko liście
-
1 gałązka natki pietruszki, świeżej, tylko liście
-
1400 - 1500 g wody (patrz wskazówka)
-
30 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 porcję
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Steki wołowe (medium rare, sous-vide) z masłem ziołowo-czosnkowym (z osłoną noża miksującego)
1 Std. 25 Min
Wolno gotowana wołowina w sosie whisky z ziemniakami (z osłoną noża miksującego)
2 Std. 50 Min
Dorsz (sous-vide, z osłoną noża miksującego) z purée ziemniaczanym
1 Std. 50 Min
Sałatka z kaczką (sous-vide, z osłoną noża miksującego) i sosem borówkowym
1 Std. 35 Min
Jabłka gotowane na parze z waniliowym sosem zabajone
20 Min
Kotlety schabowe z kością (sous-vide) i sałatka jabłkowa (z osłoną noża miksującego)
2 Std. 40 Min
Sałatka z ośmiornicą (sous-vide, z osłoną noża miksującego)
8 Std.
Piersi z kaczki w sosie pomarańczowo-imbirowym z purée ziemniaczanym i fasolką szparagową
1 Std.
Marynowane roladki z indyka z rozmarynem
4 Std. 55 Min
Cielęcina (sous-vide, z osłoną noża miksującego) z chipsami z jabłek i ziemniaków
5 Std. 10 Min
Steki z polędwicy wołowej (sous-vide) z sosem berneńskim (z osłoną noża miksującego)
2 Std. 20 Min
Polędwica wieprzowa w sosie z czerwonego wina z warzywami
45 Min