
Wersje kompatybilne
Filety z indyka (sous-vide, z osłoną noża miksującego) w cytrusowej marynacie
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 cytryna, ekologiczna
- 1 pomarańcza, ekologiczna
- 400 g filetów z piersi indyka, bez skóry i kości (2 szt.)
- 40 g oliwy z oliwek
- 10 g soli gruboziarnistej
- 1 gałązka rozmarynu, świeżego, tylko liście
- 1 gałązka natki pietruszki, świeżej, tylko liście
- 1400 - 1500 g wody (patrz wskazówka)
- 30 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 1744 kJ / 417 kcal
- Białko
- 49.3 g
- Węglowodany
- 4.1 g
- Tłuszcz
- 22.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 7 g
- Błonnik
- 0.8 g
- Sód
- 2095 mg
Alternatywne przepisy
Gulasz cielęcy z ziemniakami i jabłkiem
1 godz. 25 min
Wolno gotowany gulasz cielęcy
2 godz. 10 min
Wolno gotowany kremowy gulasz z indyka z pieczarkami (z osłoną noża miksującego)
4 godz.
Dorsz (sous-vide, z osłoną noża miksującego) z purée ziemniaczanym
1 godz. 50 min
Polędwiczki wieprzowe na Varomie
2 godz. 15 min
Piersi z indyka (sous-vide, z osłoną noża miksującego) z ratatouille i ziemniakami
1 godz.
Polędwiczki wieprzowe z sosem cebulowo-winnym i pieczonymi batatami (TM6)
1 godz. 40 min
Potrawka z królika i purée z batatów
1 godz. 15 min
Sałatka z kaczką (sous-vide, z osłoną noża miksującego) i sosem borówkowym
1 godz. 35 min
Wolno gotowana wołowina z pieczarkami (z osłoną noża miksującego)
5 godz. 20 min
Ziołowy filet z indyka z marchewką i fasolką oraz purée z ziemniaków i batatów
50 min
Pierś z kaczki w sosie morelowym
1 godz. 10 min