
Urządzenia i Akcesoria
Koreański sos BBQ
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 25 min
450 g
Składniki
-
ząbki czosnku2 - 3
-
korzenia imbiru, świeżego pokrojonego w 2 mm plastry20 g
-
gruszki bez gniazd nasiennych100 g
-
wody120 g
-
sosu sojowego (patrz wskazówka)120 g
-
cukru trzcinowego, nierafinowanego100 g
-
mirinu10 - 15 g
-
papryki gochugaru, mielonej (patrz wskazówka)1 łyżka
-
oleju sezamowego2 łyżki
Wartości odżywcze na 100 g
Kalorie
179.7 kcal /
752 kJ
Białko
2.7 g
Tłuszcz
6.4 g
Węglowodany
28.4 g
Błonnik
1 g
Tłuszcz nasycony
1 g
Sód
1500.3 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

WYTRAWNE SOSY
12 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Sangrita
10 min
Chutney z mango
40 min
Sos pomidorowy marinara
1 godz. 15 min
Guacamole
15 min
Koncentrat bulionu tajskiego
25 min
Pikantne aïoli
15 min
Wenezuelski szarpany kurczak z bułeczkami arepas
40 min
Szaszłyki z miecznika z sosem teriyaki
40 min
Meksykańska pasta z fasoli
20 min
Salsa z pomidorów i kolendry
1 godz. 5 min
Sos majonezowy z chimichurri
10 min
Dymny sos whisky
20 min