Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 - 3 ząbki czosnku
- 20 g korzenia imbiru, świeżego, pokrojonego w 2 mm plastry
- 100 g gruszki, bez gniazd nasiennych
- 120 g wody
- 120 g sosu sojowego (patrz wskazówka)
- 100 g cukru trzcinowego, nierafinowanego
-
10 - 15
g mirinu
lub 10 - 15 g octu ryżowego - 1 łyżka papryki gochugaru, mielonej (patrz wskazówka)
- 2 łyżki oleju sezamowego
- Wartości odżywcze
- na 1 Cały przepis
- Kalorie
- 3248.1 kJ / 775.8 kcal
- Białko
- 15 g
- Węglowodany
- 134.2 g
- Tłuszcz
- 22 g
- Tłuszcz nasycony
- 3.4 g
- Błonnik
- 6.6 g
- Sód
- 6713 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Letnie rollsy z sosem z kolendry
1h
Meksykański dip z czarnej fasoli z chipsami tortilla
25min
Zupa Pho
1h 20min
Jiaozi z wołowiną i porem
1h 30min
Koncentrat bulionu azjatyckiego
1h 25min
Zupa miso z warzywami
30min
Marynata teriyaki
15min
Dymny sos whisky
20min
Sos teriyaki
15min
Salsa z pomidorów i kolendry
1h 5min
Satay z sosem orzechowym
1 Std. 55 Min
Lemoniada limonkowo-imbirowa
1h 20min