Koreański sos BBQ

Koreański sos BBQ

4.3 11 ocen
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 25 min
450 g

Składniki

  • 2 - 3 ząbki czosnku
  • 20 g korzenia imbiru, świeżego pokrojonego w 2 mm plastry
  • 100 g gruszki bez gniazd nasiennych
  • 120 g wody
  • 120 g sosu sojowego (patrz wskazówka)
  • 100 g cukru trzcinowego, nierafinowanego
  • 10 - 15 g mirinu
    10 - 15 g octu ryżowego
  • 1 łyżka papryki gochugaru, mielonej (patrz wskazówka)
  • 2 łyżki oleju sezamowego

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 100 g

Kalorie 179.7 kcal / 752 kJ
Białko 2.7 g
Tłuszcz 6.4 g
Węglowodany 28.4 g
Błonnik 1 g
Tłuszcz nasycony 1 g
Sód 1500.3 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...