Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 - 3 ząbki czosnku
- 20 g korzenia imbiru, świeżego, pokrojonego w 2 mm plastry
- 100 g gruszki, bez gniazd nasiennych
- 120 g wody
- 120 g sosu sojowego (patrz wskazówka)
- 100 g cukru trzcinowego, nierafinowanego
-
10 - 15
g mirinu
lub 10 - 15 g octu ryżowego - 1 łyżka papryki gochugaru, mielonej (patrz wskazówka)
- 2 łyżki oleju sezamowego
- Wartości odżywcze
- na 1 Cały przepis
- Kalorie
- 3248.1 kJ / 775.8 kcal
- Białko
- 15 g
- Węglowodany
- 134.2 g
- Tłuszcz
- 22 g
- Tłuszcz nasycony
- 3.4 g
- Błonnik
- 6.6 g
- Sód
- 6713 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pikantne zielone curry z pieczonym ryżem
1h 15min
Sos BBQ
25 min
Sos BBQ
30 min
Pikantne aïoli
15 Min
Pasta Mutabal z podpłomykami
1h 35 min.
Majonez curry
10min
Marynata teriyaki
15 Min
Orientalny sos słodko-kwaśny
15 Min
Sos barbecue z whisky
50 min
Sos teriyaki
15 Min
Słodko-ostry sos chili
25 min
Sos barbecue (BBQ)
10min