
Urządzenia i Akcesoria
Wegetariańskie spring rollsy (TM5)
Przygotowanie 45 min
Czas całkowity 1 godz.
4 porcje
Składniki
-
70 g ryżowego makaronu, vermicelli
-
500 g wody
-
1 łyżeczka oleju
-
80 g marchewki z odciętymi końcówkami
-
80 g czerwonej papryki bez gniazd nasiennych, pokrojonej na 4-5 kawałków
-
50 g rzodkiewek
-
100 g czerwonej kapusty bez twardych części, pokrojonej na kawałki, które zmieszczą się w szerokiej części podajnika
Sos chili
-
90 g wody
-
30 g koreańskiej pasty chili gochujang
-
90 g sosu sojowego
-
30 g cukru
Zwijanie spring rollsów
-
50 g kiełków fasoli mung, z puszki odsączonych
-
ciepła woda do namoczenia
-
8 płatów papieru ryżowego (Ø ok. 22 cm, patrz wskazówka)
-
8 liści sałaty (ok.15 x 10 cm)
-
8 gałązek kolendry, świeżej tylko liście, grubo posiekane
-
8 gałązek mięty, świeżej tylko liście, grubo posiekane
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
229 kcal /
957 kJ
Białko
8 g
Tłuszcz
3 g
Węglowodany
44 g
Błonnik
6.7 g
Tłuszcz nasycony
0.4 g
Sód
1700 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMożesz także polubić...
Bezglutenowe tortille z soczewicy
3 godz. 40 min
Wegański gulasz z boczniaków i ciecierzycy
30 min
Wegański sos „serowy”
20 min
Bowl z tempehem i sosem orzechowym (TM5)
1 godz.
Bowl z tempehem i sosem orzechowym (TM6)
1 godz.
Wegetariańskie spring rollsy (TM6)
1 godz.
Sałatka z kaszą gryczaną i pieczonym kozim serem
50 min
Farinata - włoski placek z ciecierzycy
1 godz. 30 min
Bento z pandami
1 godz.
Bowl z łososiem, mango i komosą ryżową
40 min
Tajska zupa Tom Yum ze spiralizowaną cukinią (TM5)
45 min
Wegański dip z „sera pleśniowego” z tofu
15 min