Urządzenia i Akcesoria
Wegetariańskie spring rollsy (TM5)
Przygotowanie 45 min
Czas całkowity 1 godz.
4 porcje
Składniki
-
70 g ryżowego makaronu, vermicelli
-
500 g wody
-
1 łyżeczka oleju
-
80 g marchewki z odciętymi końcówkami
-
80 g czerwonej papryki bez gniazd nasiennych, pokrojonej na 4-5 kawałków
-
50 g rzodkiewek
-
100 g czerwonej kapusty bez twardych części, pokrojonej na kawałki, które zmieszczą się w szerokiej części podajnika
Sos chili
-
90 g wody
-
30 g pasty harissa30 g koreańskiej pasty chili gochujang
-
90 g sosu sojowego
-
30 g cukru
Zwijanie spring rollsów
-
50 g kiełków fasoli mung, z puszki odsączonych
-
ciepła woda do namoczenia
-
8 płatów papieru ryżowego (Ø ok. 22 cm, patrz wskazówka)
-
8 liści sałaty (ok.15 x 10 cm)
-
8 gałązek kolendry, świeżej tylko liście, grubo posiekane
-
8 gałązek mięty, świeżej tylko liście, grubo posiekane
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
1700 mg
Białko
8 g
Kalorie
957 kJ /
229 kcal
Tłuszcz
3 g
Błonnik
6.7 g
Tłuszcz nasycony
0.4 g
Węglowodany
44 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Steki kalafiorowe z purée fasolowym
25 min
Spring rolls z kurczakiem i sosem orzechowym (TM5)
1 godz.
Tacos z krojonymi warzywami i fasolą (TM5)
40 min
Mrożony jogurt
6 godz. 30 min
Letnie rollsy wegańskie
35 min
Wegetariańskie zielone curry z ryżem
50 min
Gnocchi szpinakowe z pesto z rukoli
1 godz. 30 min
Churros z sosem czekoladowym
45 min
Wegetariański poke bowl
50 min
Wegańskie miski Buddy z komosą ryżową
1 godz. 10 min
Onigirazu (japońskie kanapki ryżowe) z szarpanym łososiem teriyaki
1 godz. 10 min
Tofu po koreańsku
1 godz. 20 min