Wegetariańskie spring rollsy (TM5)
TM6 TM5

Wegetariańskie spring rollsy (TM5)

3.8 (4 oceny)

Składniki

  • 70 g ryżowego makaronu, vermicelli
  • 500 g wody
  • 1 łyżeczka oleju
  • 80 g marchewki, z odciętymi końcówkami
  • 80 g czerwonej papryki, bez gniazd nasiennych, pokrojonej na 4-5 kawałków
  • 50 g rzodkiewek
  • 100 g czerwonej kapusty, bez twardych części, pokrojonej na kawałki, które zmieszczą się w szerokiej części podajnika

Sos chili

  • 90 g wody
  • 30 g koreańskiej pasty chili gochujang
    lub 30 g pasty harissa
  • 90 g sosu sojowego
  • 30 g cukru

Zwijanie spring rollsów

  • 50 g kiełków fasoli mung, z puszki, odsączonych
  • ciepła woda, do namoczenia
  • 8 płatów papieru ryżowego (Ø ok. 22 cm, patrz wskazówka)
  • 8 liści sałaty (ok.15 x 10 cm)
  • 8 gałązek kolendry, świeżej, tylko liście, grubo posiekane
  • 8 gałązek mięty, świeżej, tylko liście, grubo posiekane

Wartości odżywcze
na 1 porcję
Kalorie
957 kJ / 229 kcal
Białko
8 g
Węglowodany
44 g
Tłuszcz
3 g
Tłuszcz nasycony
0.4 g
Błonnik
6.7 g
Sód
1700 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy