
Urządzenia i Akcesoria
Zupa krem z marchewki i imbiru; Pulpety rybne z warzywnym ryżem i sosem pomidorowym
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 1 godz. 5 min
6 porcji
Składniki
Zupa krem z marchewki z imbirem
-
400 g marchewki pokrojonej na kawałki
-
200 g batatów pokrojonych na kawałki
-
100 g cebuli przekrojonej na pół
-
5 - 10 g korzenia imbiru, świeżego pokrojonego w 5 mm plastry
-
1 - 2 ząbki czosnku
-
20 g oleju
-
800 g wody
-
1 łyżeczka bazylii, suszonej
-
¼ - ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
2 łyżeczki koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
Pulpety rybne z warzywnym ryżem
-
olej do natłuszczenia
-
100 g marchewki pokrojonej na kawałki
-
100 g różyczek brokułu (patrz wskazówka)
-
3 - 4 ząbki czosnku
-
300 - 350 g filetów z ryby o białym mięsie świeżych, bez skóry i ości, pokrojonych na kawałki (patrz wskazówka)
-
80 g cebuli pokrojonej w ćwiartki
-
50 g suszonych pomidorów, w oleju odsączonych
-
50 g bułki tartej
-
1 jajko
-
1 łyżeczka tymianku, suszonego
-
3 łyżeczki soli
-
1 szczypta pieprzu czarnego, mielonego
-
1200 g wody
-
20 g oleju
-
200 g ryżu
Zupa krem z marchewki z imbirem - cd. i sos pomidorowy
-
200 g śmietany, min. 30% tłuszczu
-
400 g krojonych pomidorów, z puszki
-
15 g skrobi ziemniaczanej
-
1 łyżeczka mieszanych ziół, suszonych
-
½ łyżeczki soli
-
1 szczypta pieprzu czarnego, mielonego
-
1 łyżeczka cukru (opcjonalnie)
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
506 kcal /
2118.5 kJ
Białko
19.2 g
Tłuszcz
21.7 g
Węglowodany
62.2 g
Błonnik
8.7 g
Tłuszcz nasycony
7.8 g
Sód
1896 mg