
Urządzenia i Akcesoria
Ciasto czekoladowe z orzeszkami ziemnymi
Przygotowanie 45 min
Czas całkowity 6 godz.
16 kawałków
Składniki
Krem czekoladowo-orzechowy
-
300 g mlecznej czekolady pokrojonej na kawałki
-
2 listki żelatyny (1,7 g każdy)
-
woda do namoczenia żelatyny
-
1 laska wanilii
-
500 g śmietany, 36% tłuszczu
-
100 g masła orzechowego podzielonego na kawałki
Ciasto czekoladowe
-
1 laska wanilii
-
245 g cukru
-
80 g gorzkiej czekolady, o zawartości min. 70% kakao pokrojonej na kawałki
-
220 g masła miękkiego, pokrojonego na kawałki
-
3 jajka
-
¼ łyżeczki soli
-
50 g kakao naturalnego, niesłodzonego
-
100 g mąki pszennej
-
30 g skrobi kukurydzianej
Warstwa chrupka
-
100 g orzeszków ziemnych, prażonych, niesolonych
-
125 g płatków kukurydzianych miodowych
-
100 g mlecznej czekolady pokrojonej na kawałki
-
100 g masła orzechowego podzielonego na kawałki
Składanie ciasta i polewa czekoladowa
-
100 g masła pokrojonego na kawałki
-
100 g gorzkiej czekolady, o zawartości min. 70% kakao pokrojonej na kawałki
Wartości odżywcze na 1 kawałek
Kalorie
719.6 kcal /
3012.7 kJ
Białko
12.2 g
Tłuszcz
50.9 g
Węglowodany
54.2 g
Błonnik
2.4 g
Tłuszcz nasycony
27.4 g
Sód
227.4 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

GOTUJ JAK SZEF KUCHNI II
12 Przepisów
Polska
Polska