
Urządzenia i Akcesoria
Ciasto czekoladowe z orzeszkami ziemnymi
Przygotowanie 45 min
Czas całkowity 6 godz.
16 kawałków
Składniki
Krem czekoladowo-orzechowy
-
mlecznej czekolady pokrojonej na kawałki300 g
-
listki żelatyny (1,7 g każdy)2
-
woda do namoczenia żelatyny
-
laska wanilii1
-
śmietany, 36% tłuszczu500 g
-
masła orzechowego podzielonego na kawałki100 g
Ciasto czekoladowe
-
laska wanilii1
-
cukru245 g
-
gorzkiej czekolady, o zawartości min. 70% kakao pokrojonej na kawałki80 g
-
masła miękkiego, pokrojonego na kawałki220 g
-
jajka3
-
soli¼ łyżeczki
-
kakao naturalnego, niesłodzonego50 g
-
mąki pszennej100 g
-
skrobi kukurydzianej30 g
Warstwa chrupka
-
orzeszków ziemnych, prażonych, niesolonych100 g
-
płatków kukurydzianych miodowych125 g
-
mlecznej czekolady pokrojonej na kawałki100 g
-
masła orzechowego podzielonego na kawałki100 g
Składanie ciasta i polewa czekoladowa
-
masła pokrojonego na kawałki100 g
-
gorzkiej czekolady, o zawartości min. 70% kakao pokrojonej na kawałki100 g
Wartości odżywcze na 1 kawałek
Kalorie
719.6 kcal /
3012.7 kJ
Białko
12.2 g
Tłuszcz
50.9 g
Węglowodany
54.2 g
Błonnik
2.4 g
Tłuszcz nasycony
27.4 g
Sód
227.4 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

GOTUJ JAK SZEF KUCHNI II
12 Przepisów
Polska
Polska