Urządzenia i Akcesoria
Dwukolorowe ciasteczka serca
Przygotowanie 1 godz.
Czas całkowity 2 godz. 25 min
35 sztuk
Składniki
-
300 g mąki pszennej plus dodatkowa ilość do oprószenia blatu
-
200 - 220 g cukru pudru (patrz wskazówka)
-
1 łyżeczka ekstraktu z wanilii, naturalnego1 czubata łyżeczka cukru waniliowego, wykonanego w TM
-
200 g masła zimnego, pokrojonego na kawałki
-
1 jajko
-
1 szczypta soli
-
dżem malinowy do posmarowania (ok. 100 g)
-
1 białko (patrz wskazówka)
-
4 - 5 kropli soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
-
1 - 2 krople barwnika spożywczego, czerwonego
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Sód
8.2 mg
Białko
1.2 g
Kalorie
462.3 kJ /
110.5 kcal
Tłuszcz
4.8 g
Błonnik
0.2 g
Tłuszcz nasycony
3 g
Węglowodany
15.8 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Świąteczne choinki brownie
2 Std. 50 Min
Halloweenowe kapelusze czarownic
4 Std. 45 Min
Wystrzałowe szaszłyki owocowe
30 Min
Walentynkowe serduszka brownie
2 Std. 50 Min
Halloweenowe babeczki
1 Std. 40 Min
Trzykolorowe muffinki
1 Std. 35 Min
Dżdżownice w czekoladowej ziemi
2 Std. 20 Min
Babka z kakaowym sercem z chili
2 Std. 40 Min
Amerykańskie pączki "donuts"
2 Std. 45 Min
Słodki kalendarz adwentowy
1 Std. 20 Min
Domek z piernika
5 Std. 30 Min
Ciasteczka maślane z lukrem królewskim i ozdobami
2 Std.