Biało-czerwony sernik Red Velvet

Biało-czerwony sernik Red Velvet

4.4 87 ocen
Przygotowanie 40 min
Czas całkowity 8 godz. 15 min
12 porcji

Składniki

Ciasto Red Velvet
  • cukru
    100 g
  • mąki pszennej
    200 g
  • kakao naturalnego, niesłodzonego
    1 płaska łyżeczka
  • cukru waniliowego, wykonanego w TM
    1 łyżeczka
    2 łyżeczki cukru wanilinowego
  • soli
    1 szczypta
  • maślanki w temp. pokojowej
    140 g
  • oleju
    140 g
  • jajko w temp. pokojowej
    1
  • barwnika spożywczego, czerwonego
    ½ - 1 łyżeczka
  • białego octu winnego
    1 łyżka
  • sody oczyszczonej
    1 łyżeczka
Warstwa sernikowa na zimno
  • żelatyny w proszku
    3 łyżeczki
  • wody
    5 łyżek
  • śmietany, min. 30% tłuszczu dobrej jakości, mocno schłodzonej, prosto z lodówki
    350 g
  • sera mascarpone schłodzonego
    250 g
  • woda gorąca, do rozpuszczenia żelatyny
  • jogurtu typu greckiego w temp. pokojowej
    400 g
  • cukru pudru
    80 g
  • cukru waniliowego, wykonanego w TM
    1 łyżeczka
    2 łyżeczki cukru wanilinowego
Biało-czerwony sernik Red Velvet
  • dżemu malinowego
    2 łyżki

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 445.4 kcal / 1863.5 kJ
Białko 7.9 g
Tłuszcz 30.3 g
Węglowodany 36.8 g
Błonnik 0.5 g
Tłuszcz nasycony 11.7 g
Sód 248.5 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...