
Urządzenia i Akcesoria
Biało-czerwony sernik Red Velvet
Przygotowanie 40 min
Czas całkowity 8 godz. 15 min
12 porcji
Składniki
Ciasto Red Velvet
-
cukru100 g
-
mąki pszennej200 g
-
kakao naturalnego, niesłodzonego1 płaska łyżeczka
-
cukru waniliowego, wykonanego w TM1 łyżeczka
-
soli1 szczypta
-
maślanki w temp. pokojowej140 g
-
oleju140 g
-
jajko w temp. pokojowej1
-
barwnika spożywczego, czerwonego½ - 1 łyżeczka
-
białego octu winnego1 łyżka
-
sody oczyszczonej1 łyżeczka
Warstwa sernikowa na zimno
-
żelatyny w proszku3 łyżeczki
-
wody5 łyżek
-
śmietany, min. 30% tłuszczu dobrej jakości, mocno schłodzonej, prosto z lodówki350 g
-
sera mascarpone schłodzonego250 g
-
woda gorąca, do rozpuszczenia żelatyny
-
jogurtu typu greckiego w temp. pokojowej400 g
-
cukru pudru80 g
-
cukru waniliowego, wykonanego w TM1 łyżeczka
Biało-czerwony sernik Red Velvet
-
dżemu malinowego2 łyżki
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
445.4 kcal /
1863.5 kJ
Białko
7.9 g
Tłuszcz
30.3 g
Węglowodany
36.8 g
Błonnik
0.5 g
Tłuszcz nasycony
11.7 g
Sód
248.5 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

WIECZÓR KIBICA II
10 Przepisów
Polska
Polska