Urządzenia i Akcesoria
Tort z truskawkami (TM5)
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 2 godz.
8 porcji
Składniki
Biszkopt
-
4 jajka
-
120 g cukru
-
1 łyżeczka ekstraktu z wanilii, naturalnego
-
120 g mąki pszennej
-
1 łyżeczka proszku do pieczenia
-
1 szczypta soli
Truskawki
-
400 g truskawek, świeżych bez szypułek
Bita śmietana
-
500 g śmietany, min. 30% tłuszczu dobrej jakości, mocno schłodzonej, prosto z lodówki
Przełożenie
-
3 łyżki rumu3 łyżki likieru migdałowego, np. amaretto
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
123.1 mg
Białko
6.3 g
Kalorie
1731.4 kJ /
413.8 kcal
Tłuszcz
25.7 g
Błonnik
1.7 g
Tłuszcz nasycony
15.2 g
Węglowodany
40.1 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Biszkopt genueński z masłem
4 godz.
Wielkanocne babeczki „zajączki”
1 godz. 45 min
Krem limonkowy do tortów
55 min
Tort z truskawkami (TM6, TM7)
2 godz.
Tort tropikalny z bezikami
5 godz.
Tort waniliowo-migdałowy
3 godz.
Różowy biszkopt na kisielach
4 godz.
Torcik Królowej Wiktorii
1 godz.
Biszkopt cytrynowy
4 godz.
Krem z masłem orzechowym i kajmakiem
5 min
Biszkopt czekoladowy
4 godz.
Krem pistacjowy do tortów
6 godz. 15 min