Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Biszkopt
- 4 jajka
- 120 g cukru
- 1 łyżeczka ekstraktu z wanilii, naturalnego
- 120 g mąki pszennej
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- 1 szczypta soli
Truskawki
- 400 g truskawek, świeżych, bez szypułek
Bita śmietana
- 500 g śmietany, min. 30% tłuszczu, dobrej jakości, mocno schłodzonej, prosto z lodówki
Przełożenie
-
3
łyżki likieru migdałowego, np. amaretto
lub 3 łyżki rumu
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 1731.4 kJ / 413.8 kcal
- Białko
- 6.3 g
- Węglowodany
- 40.1 g
- Tłuszcz
- 25.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 15.2 g
- Błonnik
- 1.7 g
- Sód
- 123.1 mg
Alternatywne przepisy
Tort z truskawkami (TM6)
2h
Tarta jeżynowa
3h 30min
Wegańskie mini Pavlovy z owocami
2h 45min
Ciasto "Pszczółka"
1 godz. 45 min
Piłkarska lasagne
2h 30min
Torcik bezowo-orzechowy z kremem bananowym
3h 15min
Domowy napój sojowy i bułeczki na parze
5h 30min
Deser lodowy Chai latte
15 Std.
Torcik Królowej Wiktorii
1h
Pavlova z kremem kawowym i malinami
8 Std. 40 Min
Gofry belgijskie z bitą śmietaną i truskawkami
1 Std. 50 Min
Szarlotka z jabłek i gruszek na orzechowym spodzie
1 godz. 45 min