
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g paluszków, solonych połamanych na ok. 3 cm kawałki (patrz wskazówka i wariant)
- 200 g czekolady deserowej pokrojonej na kawałki (patrz wariant)
- 30 g masła
- 24 mini jajeczka czekoladowe nadziewane, białe lub kolorowe
- Wartości odżywcze
- na 1 sztukę
- Kalorie
- 280 kcal / 1171.3 kJ
- Białko
- 3 g
- Tłuszcz
- 14 g
- Węglowodany
- 36 g
- Błonnik
- 0.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 8.3 g
- Sód
- 141.5 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Ciasto „ser” na prima aprilis
5h 15min
Deser plaża
2h 30min
Tęczowy deser z galaretek
3h 45min
Wielkanocne babeczki „owieczki”
1h 45min
Rozeta pizzowa do odrywania
1h 45min
Lizaki bezowe choinki
3h 40min
Ciasteczka twarogowe zajączki
1h 10min
Popękane ciasteczka
4h 35min
Krwawe paluchy wiedźmy
4h 10min
Dżdżownice w czekoladowej ziemi
2h 20min
Bułeczki wielkanocne zajączki
1h 50min
Ciasteczka-jajeczka
3h