Urządzenia i Akcesoria
Blok czekoladowy z czerstwym chlebem
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 5 godz. 20 min
10 porcji
Składniki
-
100 g czerstwego chleba pokrojonego na kawałki (patrz wskazówka)
-
100 g herbatników połamanych na 2-3 części (patrz wskazówka)
-
120 g cukru
-
150 g gorzkiej czekolady, o zawartości min. 70% kakao pokrojonej na kawałki
-
120 g masła pokrojonego na kawałki
-
3 żółtka
-
30 g orzechów laskowych
-
50 g kakao naturalnego, niesłodzonego
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
114.8 mg
Białko
4.9 g
Kalorie
1459.7 kJ /
348.9 kcal
Tłuszcz
24.1 g
Błonnik
4.2 g
Tłuszcz nasycony
12.8 g
Węglowodany
31.9 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
ZERO WASTE
9 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Kawa po koreańsku z whisky (Irish dalgona coffee)
10 min
Płynące ciastka czekoladowe z herbatą matcha (lava cakes)
2 godz.
Klasyczne brownie
50 min
Mrożony deser z krojonymi truskawkami (TM6, TM7)
6 godz. 10 min
Chili con carne
40 min
Fasolka po bretońsku na szybko
35 min
Wielkanocny placek ziemniaczany
2 godz. 15 min
Blok czekoladowy
6 godz. 15 min
Fondue sernikowo-czekoladowe z herbatnikami
25 min
Koncentrat kawowy (Cold Brew)
12 godz.
Ciasto à la Kinder Country® (bez pieczenia)
4 godz. 40 min
Piernik z Varomy
1 godz. 40 min