
Urządzenia i Akcesoria
Burgery Kulfona
Przygotowanie 1 godz.
Czas całkowity 2 godz.
8 porcji
Składniki
Ciasto
-
mleka250 g
-
masła30 g
-
cukru30 g
-
drożdży świeżych pokruszonych25 g
-
mąki pszennej chlebowej typu 650-850, plus dodatkowa ilość do oprószenia510 g
-
soli1 łyżeczka
-
czarne oliwki, bez pestek pokrojone w 5 mm plastry, do dekoracji3 - 4
-
pomidorki koktajlowe przekrojone na pół, do dekoracji4
-
jajko roztrzepane, do posmarowania1
Burgery
-
cebuli przekrojonej na pół100 g
-
masła30 g
-
bułki tartej70 g
-
mleka70 g
-
mięsa wołowego, mielonego podzielonego na kawałki450 - 500 g
-
soli½ - 1 łyżeczka
-
pieprzu czarnego, mielonego¼ łyżeczki
-
musztardy1 łyżeczka
Sos majonezowy
-
oleju300 g
-
jajko w temp. pokojowej, sparzone wrzątkiem1
-
soku z cytryny, świeżo wyciśniętego25 g
-
soli½ łyżeczki
-
musztardy1 łyżeczka
-
ketchupu15 g
Składanie burgerów
-
oliwa z oliwek do smażenia
-
chipsy ziemniaczane (opcjonalnie) typu sticks (ok. 40 g), do podania
-
liści sałaty8
-
pomidory pokrojone w plastry1 - 2
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
593.6 kcal /
2485.4 kJ
Białko
24.5 g
Tłuszcz
26.6 g
Węglowodany
65.8 g
Błonnik
3.8 g
Tłuszcz nasycony
7.3 g
Sód
666.9 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

DZIEŃ DZIECKA
10 Przepisów
Polska
Polska