Urządzenia i Akcesoria
Małpi chlebek
Przygotowanie 45 min
Czas całkowity 3 godz.
10 porcji
Składniki
-
80 g orzechów pekan80 g orzechów włoskich, łuskanych, połówek
-
240 g mleka
-
330 g wody
-
2 łyżeczki suchych drożdży20 g drożdży świeżych pokruszonych
-
150 g masła miękkiego, pokrojonego na kawałki, plus dodatkowa ilość do natłuszczenia formy
-
300 g cukru trzcinowego, nierafinowanego
-
450 g mąki pszennej plus dodatkowa ilość do oprószenia blatu
-
1 łyżeczka soli
-
olej do natłuszczenia papieru
-
1 łyżeczka kwasku cytrynowego, (patrz wskazówka)30 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego (patrz wskazówka)
-
2 łyżeczki cynamonu, mielonego
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
0.3 mg
Białko
7.1 g
Kalorie
1940.1 kJ /
463.4 kcal
Tłuszcz
19.3 g
Błonnik
2.8 g
Tłuszcz nasycony
8.7 g
Węglowodany
67.4 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
DOMOWA PIEKARNIA IV
11 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Chleb zawijany ze słodkim nadzieniem
1 Std. 50 Min
Mleczny chleb (metoda Tangzhong)
2 Std. 45 Min
Twarogowe ciastka „wąsy” na patyczku
3 Std.
Hotteok (drożdżowe, nadziewane placki na słodko)
1 Std. 30 Min
Warkocze orzechowe
2 Std.
Słodkie maślane rogale
2 Std. 10 Min
Dyniowe ślimaczki z polewą z serka kremowego
3 Std. 20 Min
Norweskie bułeczki z budyniem (Skoleboller)
2 Std.
Słodki chlebek do odrywania (monkey bread)
1 Std. 45 Min
Buchty z powidłami śliwkowymi
2 Std. 30 Min
Kringel
2 Std. 40 Min
Drożdżowe ślimaczki z czekoladą
2 Std. 40 Min