Ciasto wiosenna stokrotka

Ciasto wiosenna stokrotka

4.1 62 oceny
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 50 min
13 porcji

Składniki

  • 200 g migdałów, w płatkach
  • 140 g cukru
  • 20 g skórki z cytryny ekologicznej, bez białych błonek (albedo), pokrojonej na kawałki
  • 150 g masła pokrojonego na kawałki
  • olej do natłuszczenia
  • 4 jajka
  • 100 g mąki pszennej
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 80 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego (z ok. 2 szt.)
  • cukier puder do oprószenia
  • 1 łyżka dżemu dowolnego, do dekoracji

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porcję

Sód 51.2 mg
Białko 6.1 g
Kalorie 1126.1 kJ / 269.1 kcal
Tłuszcz 18.5 g
Błonnik 2.3 g
Tłuszcz nasycony 7 g
Węglowodany 21.9 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...