Urządzenia i Akcesoria
Ciasto wiosenna stokrotka
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 50 min
13 porcji
Składniki
-
200 g migdałów, w płatkach
-
140 g cukru
-
20 g skórki z cytryny ekologicznej, bez białych błonek (albedo), pokrojonej na kawałki
-
150 g masła pokrojonego na kawałki
-
olej do natłuszczenia
-
4 jajka
-
100 g mąki pszennej
-
1 łyżeczka proszku do pieczenia
-
80 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego (z ok. 2 szt.)
-
cukier puder do oprószenia
-
1 łyżka dżemu dowolnego, do dekoracji
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
51.2 mg
Białko
6.1 g
Kalorie
1126.1 kJ /
269.1 kcal
Tłuszcz
18.5 g
Błonnik
2.3 g
Tłuszcz nasycony
7 g
Węglowodany
21.9 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Jajka faszerowane korniszonami
50 min
Cytrynowe ciasteczka z wiosennym wzorkiem
1 godz.
Jogurtowe galaretki wielkanocne
6 godz. 30 min
Czekoladowe jajka z migdałami
3 godz. 15 min
Wieniec adwentowy
1 godz. 25 min
Laski św. Mikołaja
3 godz. 20 min
Carpaccio z gruszki z serem pleśniowym i orzechami (TM5)
15 min
Hiszpańskie mini ciasta Trzech Króli (Mini roscón de Reyes)
3 godz.
Włoskie chlebki wielkanocne (Pane di Pasqua)
2 godz. 45 min
Babka z kakaowym sercem z chili
2 godz. 40 min
Cynamonowe gwiazdki
55 min
Puszyste ciasto pomarańczowe
1 godz. 50 min