Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 6 pommes, coupées en quatre
- 50 g de beurre, et un peu pour le moule
- 200 g de sucre en poudre
- 100 g d'armagnac, et 1 c. à café pour la finition
- 10 feuilles de pâte filo (ou phyllo)
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 2104.3 kJ / 501.2 kcal
- Białko
- 3.7 g
- Węglowodany
- 88.3 g
- Tłuszcz
- 11.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 6.2 g
- Błonnik
- 4.5 g
- Sód
- 285.8 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Clafoutis à la pêche, au mascarpone et au citron vert
1h
Baba au rhum
4h
Crousti chocolat et crème à la réglisse
1h 35 min
La tourte de d'Artagnan
1h 40min
Brioche plissée crème aux agrumes
4h
Kouglof alsacien
17 Std. 10 Min
Gratin de pomme au calvados
45min
Pastéis de nata à la cannelle
2 godz.
Tarte aux poires Bourdaloue
3h 10min
Tarte aux cerises briochée
3h 25min
Financier aux pommes façon tatin
55min
Gâche vendéenne
12h 55min