Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 6 pommes, coupées en quatre
- 50 g de beurre, et un peu pour le moule
- 200 g de sucre en poudre
- 100 g d'armagnac, et 1 c. à café pour la finition
- 10 feuilles de pâte filo (ou phyllo)
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 2104.3 kJ / 501.2 kcal
- Białko
- 3.7 g
- Węglowodany
- 88.3 g
- Tłuszcz
- 11.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 6.2 g
- Błonnik
- 4.5 g
- Sód
- 285.8 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Paris-Deauville
12h
Crème dessert aux noisettes
2u. 40min
Gratin de pomme au calvados
45min
Pain de poisson aux épices, sauce froide au poivron
3h 20min
Gâteau de riz au caramel
1h 40min
Petites crèmes aux œufs et au caramel
3 godz. 45 min
Crème pâtissière à la pistache
30min
Crème catalane
4h 25min
Crème renversée au caramel, langues-de-chat
8h
Tarte aux poires Bourdaloue
3 Std. 10 Min
Flan pâtissier feuilleté
7 godz. 40 min
Crème caramel et vanille
8h