Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g de beurre, préalablement congelé en petits morceaux (1-2 cm)
- 200 g de farine de blé, et un peu pour le plan de travail
- 90 g d'eau froide
- ½ c. à café de sel
- 200 g de maquereaux fumés
- 100 g de fromage frais
- 100 g de crème liquide 30-40% m.g.
- Wartości odżywcze
- na 1 pièce
- Kalorie
- 699.8 kJ / 168.6 kcal
- Białko
- 3.4 g
- Węglowodany
- 7.6 g
- Tłuszcz
- 13.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 7.7 g
- Błonnik
- 0.4 g
- Sód
- 121.4 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Tartelettes fines aux pommes et foie gras
1 Std. 20 Min
Sauce à l'oseille
25min
Rillette de sardine au citron
5min
Rillettes aux deux saumons
40 min
Rillettes de maquereau
1h 30min
Mini-feuilletés d’andouille et pomme, sauce au camembert
1h 25min
Pain de saumon, crème citronnée
6h 15min
Crackers de galette et mousse de crevettes
40 min
Accras de julienne
45 min
Rillettes de maquereau au fromage frais et aux herbes
1h
Crème de sardine au whisky
5min
Terrine aux deux poissons
1h