Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g de beurre, préalablement congelé en petits morceaux (1-2 cm)
- 200 g de farine de blé, et un peu pour le plan de travail
- 90 g d'eau froide
- ½ c. à café de sel
- 200 g de maquereaux fumés
- 100 g de fromage frais
- 100 g de crème liquide 30-40% m.g.
- Wartości odżywcze
- na 1 pièce
- Kalorie
- 699.8 kJ / 168.6 kcal
- Białko
- 3.4 g
- Węglowodany
- 7.6 g
- Tłuszcz
- 13.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 7.7 g
- Błonnik
- 0.4 g
- Sód
- 121.4 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Rouleaux de crabe et coriandre
1h
Rillettes de pétoncle
50 Min
Minitartelettes aux œufs de lump
1 Std. 20 Min
Langues de chat aux rillettes de saumon
1h
Palmiers saumon aneth
40min
Mousseline de saumon et saint-jacques
55 Min
Sablés à l'emmental et au carvi
2 godz. 20 min
Mousse de tomate au basilic
3 Std. 30 Min
Palmiers saumon aneth
40min
Rillettes de maquereau, tomates confites et coriandre
25 Min
Crème de sardine au whisky
5 Min
Terrine aux deux poissons
1h