Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 40 g de fécule de maïs
- 100 g de sucre en poudre
- 4 jaunes d'œufs
- 500 g de jus de poire
- 30 g de sucre glace
- 200 g de crème liquide 35% m.g., très froide
- 400 g de chocolat noir, détaillé en morceaux
- 10 feuilles de brick, pliées en deux
- 4 poires, coupées en morceaux
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2067.3 kJ / 495.4 kcal
- Białko
- 6.5 g
- Węglowodany
- 55.3 g
- Tłuszcz
- 25.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 15.8 g
- Błonnik
- 6.7 g
- Sód
- 316.5 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Tarte poires et agrumes à la crème frangipane
2h
Tarte aux fraises à la crème d'amande
15 godz.
Gâteau roulé au café
2h 30min
Tarte amandine aux pommes et poires
50min
Entremets vanille-caramel
2h
Rillettes de pétoncle
50min
Pardulas (petits gâteaux sardes à la ricotta)
2h
Paris-Brest
3h
Tiramisu chocolat, café et vanille
1 godz. 35 min
Couronne de pavlova avec coulis de framboises, figues et grenade
6 godz.
Financiers pistache et framboise
35min
Tartelettes au citron meringuées
14h 15min