Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 250 g de farine de blé
- 50 g de sucre en poudre
- 90 g de vin rosé
- 85 g d'huile de tournesol
- ½ c. à café de levure chimique (¼ de sachet)
- Wartości odżywcze
- na 1 pièce
- Kalorie
- 264.2 kJ / 63.2 kcal
- Białko
- 1.1 g
- Węglowodany
- 7.5 g
- Tłuszcz
- 2.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.3 g
- Błonnik
- 0.3 g
- Sód
- 14.9 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Canistrelli
1 godz.
Brioche des rois
6h 35min
La fougasse d'Aigues-Mortes
45min
Pissaladière à l'origan
3h 20min
Fiadone au citron
3h 50min
Mouna brioche de Pâques
8h 55min
Pain d'épices au miel de châtaignier
1sa 45 dk
Croquets aux noix de pécan
55 Min
Mouna à l'orange, citron et fleur d'oranger
5h 35min
Navettes à la fleur d'oranger
1 Std. 35 Min
Croquants aux noisettes et amandes
50min
Navettes au zeste d'orange
1 Std. 35 Min