Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 250 g de farine de blé
- 50 g de sucre en poudre
- 90 g de vin rosé
- 85 g d'huile de tournesol
- ½ c. à café de levure chimique (¼ de sachet)
- Wartości odżywcze
- na 1 pièce
- Kalorie
- 264.2 kJ / 63.2 kcal
- Białko
- 1.1 g
- Węglowodany
- 7.5 g
- Tłuszcz
- 2.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.3 g
- Błonnik
- 0.3 g
- Sód
- 14.9 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Biscuits au citron
55min
Navettes au zeste d'orange
1h 35 min
Navettes à la fleur d'oranger
1h 35 min
Mantecados (Biscuits sablés andalous)
2h
Palets solognots
1h
Brioche des rois
6h 35min
Croquants aux noisettes et amandes
50min
Canistrelli
1h
Croustillants à la noisette
45min
Mouna brioche de Pâques
8h 55min
La fougasse d'Aigues-Mortes
45min
Cake à la crème de marrons
1h