Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
La pâte
- 125 g de farine de blé, et un peu pour le plan de travail
- 15 g de noisettes en poudre
- 45 g de sucre glace
- 75 g de beurre, ramolli
- 1 jaune d'œuf
La garniture
- 2 c. à soupe bombées de noisettes en poudre
- 300 g de mûres
- 2 c. à soupe de sucre en poudre
- le jus d'1/2 citron jaune
La crème chantilly
- 200 g de crème liquide entière, bien froide
- 2 c. à soupe de sucre en poudre
- 2 c. à soupe bombées de mascarpone
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 2136 kJ / 512 kcal
- Białko
- 8 g
- Węglowodany
- 46 g
- Tłuszcz
- 33 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Tarte aux abricots façon crumble
3h 20min
Clafoutis aux cerises
50min
Tarte aux abricots et aux amandes
1h 35 min
Tarte aux myrtilles
3h 15 min
Tarte aux mûres et cardamome
2 godz. 25 min
Tarte aux prunes et aux noisettes
2h 15min
Clafoutis prune-cannelle
40min
Clafoutis aux pêches et gingembre frais
1h 10min
Tarte pomme-rhubarbe
1h 20 min
Gâteau aux abricots et aux amandes
50min
Clafoutis moelleux aux cerises
50min
Tarte à la rhubarbe
1h