Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
La pâte
- 125 g de farine de blé, et un peu pour le plan de travail
- 15 g de noisettes en poudre
- 45 g de sucre glace
- 75 g de beurre, ramolli
- 1 jaune d'œuf
La garniture
- 2 c. à soupe bombées de noisettes en poudre
- 300 g de mûres
- 2 c. à soupe de sucre en poudre
- le jus d'1/2 citron jaune
La crème chantilly
- 200 g de crème liquide entière, bien froide
- 2 c. à soupe de sucre en poudre
- 2 c. à soupe bombées de mascarpone
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 2136 kJ / 512 kcal
- Białko
- 8 g
- Węglowodany
- 46 g
- Tłuszcz
- 33 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Tarte poireau-chèvre façon tatin
1 Std.
Tarte au poireau et lardons
2 Std. 5 Min
Gâteau renversé yaourt et rhubarbe
1h 15min
Tarte aux mûres et cardamome
2j 25 menit
Gâteau aux prunes
1h 15min
Galette des Rois au potiron
3u.
Tarte à la rhubarbe et aux amandes
3h 40min
Tarte aux abricots façon crumble
3h 20min
Tarte aux fraises
3u.
Gâteau à la rhubarbe et aux amandes
2h 10min
Tarte pomme-rhubarbe
1 Std. 20 Min
Tarte aux prunes et aux noisettes
2h 15min