Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g de restes de viande cuite
- 200 g de lardons
- 100 g d'oignon
- 100 g d'échalotes
- 6 brins de persil frais
- 2 branches de thym frais
- 50 g de cognac
- 8 g de sel
- 5 g de poivre moulu
- 1 œuf
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 655.5 kJ / 156.2 kcal
- Białko
- 19.4 g
- Węglowodany
- 5 g
- Tłuszcz
- 5.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 2.5 g
- Błonnik
- 0.6 g
- Sód
- 803 mg
Alternatywne przepisy
Pâté de campagne aux baies de genièvre
24h
Terrine de lapin aux herbes
24h
Terrine bressane
24h
Pâté en croûte
7 Std. 45 Min
Rognons de veau sauce madère
20 Min
Pâté de Pâques
2h
Terrine de viandes express
1 godz. 5 min
Terrine de campagne
4h 30min
Rillettes aux restes de pot-au-feu
2 Std. 30 Min
Pâté de lapin en croûte
5 Std. 30 Min
Pâté de lapin
2h 35min
Sauce gribiche
15 Min