Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g de restes de viande cuite
- 200 g de lardons
- 100 g d'oignon
- 100 g d'échalotes
- 6 brins de persil frais
- 2 branches de thym frais
- 50 g de cognac
- 8 g de sel
- 5 g de poivre moulu
- 1 œuf
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 655.5 kJ / 156.2 kcal
- Białko
- 19.4 g
- Węglowodany
- 5 g
- Tłuszcz
- 5.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 2.5 g
- Błonnik
- 0.6 g
- Sód
- 803 mg
Alternatywne przepisy
Mousse de foie de volaille au porto
72 godz.
Terrine de volaille aux champignons et à l'estragon
1 Std. 40 Min
Pâté de Pâques
2 Std.
Mousse de foies de volaille aux pistaches
24 godz. 20 min
Terrine de campagne
25h 15 min
Terrine de foies de volaille au porto
5sa 50 dk
Pâté en croûte
7 godz. 45 min
Rognons de veau au xérès
25 dk
Terrine de poulet à l'estragon
24 Std.
Sauce gribiche
15 Min
Rognons de veau sauce madère
20 Min
Soupe à l'oignon gratinée
30 dk