Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- beurre, pour le moule
- 150 g de farine de blé
- 100 g de cassonade
- 3 œufs
- 1 c. à café de levure chimique (½ sachet)
- 200 g de lait de coco
- 900 g de pommes, coupées en gros morceaux (voir "Variante(s)")
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 1228 kJ / 293.1 kcal
- Białko
- 5.8 g
- Węglowodany
- 47.6 g
- Tłuszcz
- 8.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 5.5 g
- Błonnik
- 3.9 g
- Sód
- 144.1 mg
Alternatywne przepisy
Melopita de Sifnos (gâteau grec à la ricotta)
50min
Moelleux patate douce, vanille et coco
1 godz. 15 min
Clafoutis aux fruits rouges et lait de coco
55 min
Gâteau fitness aux pommes
1 godz.
Clafoutis à la pêche, au mascarpone et au citron vert
1 godz.
Flan aux pommes
50min
Cuajada aux abricots
50min
Gâteau renversé aux prunes et caramel
1 godz. 10 min
Gâteau aux pommes et sucre vanillé
55 min
Far breton aux pruneaux
1 godz.
Far aux pommes
1 godz.
Flaugnarde aux poires
50min