Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- beurre, pour le moule
- 150 g de farine de blé
- 100 g de cassonade
- 3 œufs
- 1 c. à café de levure chimique (½ sachet)
- 200 g de lait de coco
- 900 g de pommes, coupées en gros morceaux (voir "Variante(s)")
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 1228 kJ / 293.1 kcal
- Białko
- 5.8 g
- Węglowodany
- 47.6 g
- Tłuszcz
- 8.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 5.5 g
- Błonnik
- 3.9 g
- Sód
- 144.1 mg
Alternatywne przepisy
Clafoutis à la pêche, au mascarpone et au citron vert
1h
Crumble Fraises et amandes
35min
Mangue, kiwi et ananas en crumble
45min
Gâteau léger aux pommes
1h
Gâteau d’abricots à la ricotta
40min
Clafoutis aux fruits rouges et lait de coco
55min
Gâteau de pain perdu aux framboises
35min
Clafoutis léger aux pommes
50min
Clafoutis aux poires et aux amandes
45min
Flan aux pommes
50min
Flan sans pâte
6h
Clafoutis aux framboises
45min