Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Le sirop
- 2 citrons jaunes non traités
- 70 g de sucre en poudre
- 80 g d'eau
Les coulants
- 120 g de beurre, coupé en dés (110 g pour les coulants et 10 g pour les ramequins)
- 2 citrons jaunes non traités
- 100 g de sucre en poudre (90 g pour les coulants et 10 g pour les ramequins)
- 110 g de farine de blé
- 10 g de levure chimique
- 3 œufs
- 1 pincée de sel
- Wartości odżywcze
- na 1 pièce
- Kalorie
- 2038 kJ / 489 kcal
- Białko
- 7 g
- Węglowodany
- 59 g
- Tłuszcz
- 23 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Cheesecake à la crème de marron
3 Std. 30 Min
Tropézienne, fleur d'oranger et curd de clémentine
3 Std.
Tuiles à la noix de coco et au sésame
30min
Petits gâteaux vapeur aux poires et au sirop d'érable
35min
Trifle poire, figue et noisette
1h 10min
Tarte à l’orange
6 Std. 5 Min
Tuiles à la rose
1h
Mousses à la crème de marrons
20min
Gratin de pomme au calvados
45min
Nougat glacé aux pistaches
13 Std.
Cake vapeur citron et framboises
1 Std. 15 Min
Tiramisu citron vert et framboises
25min