Coulants au citron

Coulants au citron

4.3 57 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz.
4 pièces

Składniki

Le sirop
  • 2 citron jaune non traité
  • 70 g de sucre en poudre
  • 80 g d'eau
Les coulants
  • 120 g de beurre coupé en dés (110 g pour les coulants et 10 g pour les ramequins)
  • 2 citron jaune non traité
  • 100 g de sucre en poudre (90 g pour les coulants et 10 g pour les ramequins)
  • 110 g de farine de blé
  • 10 g de levure chimique
  • 3 œufs
  • 1 pincée de sel

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 pièce

Białko 7 g
Kalorie 2038 kJ / 489 kcal
Tłuszcz 23 g
Węglowodany 59 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...