
Wersje kompatybilne
Velouté de betteraves, poireau, pommes, sarrasin et noix
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 450 g de betteraves crues coupées en morceaux
- 125 g de blanc de poireau coupé en tronçons
- 150 g de pommes coupées en quatre
- 800 g d'eau
- 1 cube de bouillon de légumes
- 80 g de sarrasin décortiqué
- 50 g de crème liquide 30-40% m.g. pour le service
-
50
g de mâche pour le service
lub 50 g de roquette pour le service - 50 g de cerneaux de noix pour le service
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 420.5 kcal / 1759.3 kJ
- Białko
- 12.8 g
- Tłuszcz
- 15 g
- Węglowodany
- 53.8 g
- Błonnik
- 9.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 4.3 g
- Sód
- 570 mg