Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
La ganache à la vanille (la veille)
- 300 g de crème liquide 35% m.g.
- 1 gousse de vanille, les graines seulement
- 150 g de chocolat blanc, détaillé en morceaux
La pâte (le jour même)
- 215 g de sucre en poudre
- 125 g de beurre froid, coupé en dés et un peu pour le moule
- 2 œufs
- 2 jaunes d'œufs
- 475 g de farine, et un peu pour le plan de travail
- 1 pincée de sel
- 500 g d'eau
- 6 poires Williams, coupées en deux
- 30 g de poudre d'amande
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 3129.9 kJ / 748.3 kcal
- Białko
- 12.9 g
- Węglowodany
- 88.8 g
- Tłuszcz
- 37 g
- Tłuszcz nasycony
- 22.4 g
- Błonnik
- 4.9 g
- Sód
- 115 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Fraisier
15h
Gâteau aux noix et chocolat, ganache chocolat blanc et panais
1h 50min
Paris-brest
3h 10min
Macarons à la vanille
3 Std.
Bûche de Noël à la fève tonka
3 Std.
Mystère de poire, ganache chocolat-gingembre
4h 15min
Macarons cacao, ganache au chocolat blanc
3 godz. 30 min
Tartelettes au chocolat, caramel et brownie
14 godz.
Praliné
30min
Paris-Brest
3 Std.
Génoise au chocolat
45min
Choux chantilly et fruits rouges
2 godz.