
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
La ganache à la vanille (la veille)
- 300 g de crème liquide 35% m.g.
- 1 gousse de vanille les graines seulement
- 150 g de chocolat blanc détaillé en morceaux
La pâte (le jour même)
- 215 g de sucre en poudre
- 125 g de beurre froid, coupé en dés et un peu pour le moule
- 475 g de farine de blé et un peu pour le plan de travail
- 1 pincée de sel
- 2 œufs
- 2 jaunes d'œufs
- 500 g d'eau
- 6 poires Williams coupées en deux
- 30 g de poudre d'amande
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 748.3 kcal / 3129.9 kJ
- Białko
- 12.9 g
- Tłuszcz
- 37 g
- Węglowodany
- 88.8 g
- Błonnik
- 4.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 22.4 g
- Sód
- 115 mg