Tarte aux poires et ganache à la vanille

Tarte aux poires et ganache à la vanille

3.7 19 ocen
Przygotowanie 35 min
Czas całkowity 5 godz.
8 parts

Składniki

La ganache à la vanille (la veille)
  • 150 g de chocolat blanc détaillé en morceaux
  • 300 g de crème liquide 35% m.g.
  • 1 gousse de vanille les graines seulement
La pâte (le jour même)
  • 150 g de sucre en poudre
  • 125 g de beurre froid, coupé en dés et un peu pour le moule
  • 475 g de farine de blé et un peu pour le plan de travail
  • 1 pincée de sel
  • 2 œufs
  • 1 jaune d'œuf
  • 500 g d'eau
  • 6 poires Williams coupées en deux
  • 30 g de poudre d'amande

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 part

Sód 115 mg
Białko 12.9 g
Kalorie 3129.9 kJ / 748.3 kcal
Tłuszcz 37 g
Błonnik 4.9 g
Tłuszcz nasycony 22.4 g
Węglowodany 88.8 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...