Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Le brownie
- 120 g de beurre doux, et un peu pour le moule
- 2 œufs
- 170 g de sucre en poudre
- 1 c. à café de sucre vanillé maison
- 1 pincée de sel
- 2 c. à soupe d'espresso
- 90 g de farine de blé
- 1 c. à café de levure chimique
- 50 g de cacao en poudre
Le caramel beurre salé et la finition
- 250 g de sucre en poudre
- 1030 g d'eau
- 1 c. à café de jus de citron (voir "Conseil(s)")
- 50 g de beurre doux, coupé en morceaux
- 100 g de noix de pécan
- 100 g de crème liquide 30-40% m.g.
- ½ c. à café de sel
- 1 c. à soupe de vinaigre
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 2169 kJ / 518 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 56 g
- Tłuszcz
- 30 g
- Błonnik
- 14 g
Alternatywne przepisy
Brownies au caramel
1 Std. 20 Min
Sauce au caramel
1 Std. 30 Min
Caramel salé et mousse au chocolat
45min
Caramel au beurre salé
1h 45min
Shortbread caramel au beurre salé
2j 25 menit
Caramel de base
25 Min
Parfait au caramel
7h
Glace au caramel au beurre salé
14h
Mousse de pomme au caramel beurre salé
12u.
Lemon curd Mode Sauce
20min
Sauce caramel au whisky
35min
Crème pâtissière Mode Sauce
15 Min