Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Le brownie
- 120 g de beurre doux, et un peu pour le moule
- 2 œufs
- 170 g de sucre en poudre
- 1 c. à café de sucre vanillé maison
- 1 pincée de sel
- 2 c. à soupe d'espresso
- 90 g de farine de blé
- 1 c. à café de levure chimique
- 50 g de cacao en poudre
Le caramel beurre salé et la finition
- 250 g de sucre en poudre
- 1030 g d'eau
- 1 c. à café de jus de citron (voir "Conseil(s)")
- 50 g de beurre doux, coupé en morceaux
- 100 g de noix de pécan
- 100 g de crème liquide 30-40% m.g.
- ½ c. à café de sel
- 1 c. à soupe de vinaigre
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 2169 kJ / 518 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 56 g
- Tłuszcz
- 30 g
- Błonnik
- 14 g
Alternatywne przepisy
Sauce béchamel Mode Sauce
15min
Chocolat chaud au caramel et au whisky
25min
Brownies au caramel
1 Std. 20 Min
Mousse de pomme au caramel beurre salé
12 godz.
Gâteau au caramel
3h 50min
Caramel liquide
25min
Caramel de base
25min
Caraméliser 200 g d'oignons
40 min
Sauce au caramel
1h 30min
Sauce caramel au whisky
35min
Crème pâtissière Mode Sauce
15min
Crème anglaise Mode Sauce
15min