Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
La ganache
- 2 ½ feuilles de gélatine alimentaire (1,9 g/feuille)
- 120 g de chocolat blanc, détaillé en morceaux
- 120 g de lait
- 240 g de mascarpone
Les macarons
- 150 g d'amandes en poudre
- 250 g de sucre glace
- 30 g de cacao en poudre
- 100 g de blancs d'œufs (4 œufs env.)
- Wartości odżywcze
- na 1 pièce
- Kalorie
- 529.2 kJ / 126.2 kcal
- Białko
- 2.4 g
- Węglowodany
- 12.1 g
- Tłuszcz
- 7.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 3.3 g
- Błonnik
- 0.9 g
- Sód
- 15.6 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Bûche glacée chocolat et crème brûlée
4h
Fraisier
15 Std.
Glace sundae nappage caramel
3h 35min
Entremets chocolat, insert framboise
17u.
Macarons chocolat-framboise
27h 45min
Tarte aux poires et ganache à la vanille
5h
Choux craquelins à la vanille
1h 15min
Pannacotta aux fruits rouges
3h 25min
Macarons à la fraise
2h 30min
Crème brûlée à la vanille
3h 45min
Macarons à la vanille
3h
Tartelettes au chocolat, caramel et brownie
14h