Macarons cacao, ganache au chocolat blanc

Macarons cacao, ganache au chocolat blanc

3.9 22 oceny
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 3 godz. 30 min
30 pièces

Składniki

La ganache
  • 2 ½ feuilles de gélatine alimentaire (1,9 g/feuille)
  • 120 g de chocolat blanc détaillé en morceaux
  • 120 g de lait
  • 240 g de mascarpone
Les macarons
  • 150 g d'amandes en poudre
  • 250 g de sucre glace
  • 30 g de cacao en poudre
  • 100 g de blancs d'œufs (4 œufs env.)

Poziom trudności

zaawansowany


Wartości odżywcze na 1 pièce

Kalorie 126.2 kcal / 529.2 kJ
Białko 2.4 g
Tłuszcz 7.5 g
Węglowodany 12.1 g
Błonnik 0.9 g
Tłuszcz nasycony 3.3 g
Sód 15.6 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...