Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
La crème pâtissière
- 250 g de lait
- 25 g de farine de blé
- 1 œuf
- 1 jaune d'œuf
- 10 g de sucre vanillé maison
- 35 g de sucre en poudre
La pâte
- 65 g de sucre en poudre
- le zeste d'un citron vert non traité
- 200 g d'eau
- 25 g de beurre
- ½ c. à café de sel
- 350 g de farine de blé
- 1 c. à café de levure chimique (½ sachet)
- 1 pincée de cannelle en poudre
- 1 pincée de noix de muscade en poudre
- 1 c. à café d'extrait naturel de vanille
- 300 g d'huile végétale
- sucre glace maison, pour la finition
- Wartości odżywcze
- na 1 pièce
- Kalorie
- 1195.1 kJ / 287.6 kcal
- Białko
- 3.3 g
- Węglowodany
- 19.7 g
- Tłuszcz
- 21.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 3.4 g
- Błonnik
- 0.8 g
- Sód
- 119.7 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Petits beignets chocolat et noisettes
3h 10min
Baguettes au levain de blé
Brak ocen
Acras de morue
24h
Pâte à pain maison
1 godz. 45 min
Sauce au piment doux
40 min
Pain à l'ail et au thym
2h 20min
Pets-de-nonne
35min
Sauce chien
10min
Beignets coco sénégalais
1 Std. 15 Min
Chocolat martiniquais
20 min
Sfenj (beignets à la pâte levée)
2h 30min
Pain au beurre
1h 30min