Choux fourrés à la ganache chocolat blanc et framboises

5.0 1 ocena
Przygotowanie 35 min
Czas całkowity 6 godz. 10 min
12 pièces

Składniki

La ganache chocolat blanc
  • 150 g de chocolat blanc en morceaux
  • 250 g de crème liquide, 30% m.g. min.
La garniture à la framboise
  • 300 g de framboises fraîches
    300 g de framboises surgelées
  • 30 g de sucre en poudre
Le craquelin
  • 80 g de beurre à température ambiante, en morceaux
  • 70 g de cassonade
  • 80 g de farine de blé
La pâte à choux
  • 250 g d'eau
  • 90 g de beurre en morceaux
  • 10 g de sucre en poudre
  • ½ c. à café de sel
  • 150 g de farine de blé
  • 4 œufs
  • 250 g de mascarpone
Le dressage
  • sucre glace (opcjonalnie)

Poziom trudności

zaawansowany


Wartości odżywcze na 1 pièce

Kalorie 458 kcal / 1916.4 kJ
Białko 7.3 g
Tłuszcz 32.6 g
Węglowodany 35.6 g
Błonnik 2.2 g
Tłuszcz nasycony 19.2 g
Sód 224.8 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...