Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 150 g de lait entier
- 15 g de levure boulangère sèche
- 500 g de farine de blé, et un peu pour le plan de travail
- 15 g de sucre de canne complet non raffiné
- 5 g de sel
- 2 œufs
- 125 g de beurre, détaillé en dés
- huile de friture
- confiture de fraises (allégée en sucre)
- sucre glace
- Wartości odżywcze
- na 1 pièce
- Kalorie
- 984 kJ / 236 kcal
- Białko
- 4 g
- Węglowodany
- 24 g
- Tłuszcz
- 16 g
Alternatywne przepisy
Petits beignets chocolat et noisettes
3 godz. 10 min
Pains aux raisins
20h 15min
Gaufres, sauce au chocolat
1h 5min
Donuts
3h 50min
Donuts au chocolat
3 Std. 25 Min
Pains au chocolat
16 Std. 10 Min
Tarte aux fraises
3h
Gros beignets à la compote de pommes
3h 40min
Chantilly au chocolat
2 godz. 10 min
Churros maison et pâte à tartiner
1h 10min
Donuts avec glaçage
2 godz.
Beignets fourrés chocolat ou confiture
6 godz.