Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g d'eau minérale
- 50 g de lait
- 8 g de levure boulangère fraîche, émiettée
- 100 g de farine T45, et un peu pour le plan de travail
- 100 g de farine T65
- 4 g de sel
- 30 g de sucre en poudre
- 10 g d'œuf
- 130 g de beurre de tourage
- 1 jaune d'œuf
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1241 kJ / 298 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 30 g
- Tłuszcz
- 20 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Baguette tradition
15ωρ. 25 λεπτ.
Pain blanc en cocotte
3 Std. 15 Min
Petits beignets chocolat et noisettes
3h 10min
Petits pains au lait et sucre perlé
3h 25min
Croissant
16h
Brioche tressée
14h 40min
Pains au chocolat
16hod. 10min
Pâte à pizza italienne
2u. 5min
Mon pain de campagne maison
4h 40 min
Gros beignets à la compote de pommes
3u. 40min
Pains à burgers américains
3 Std. 15 Min
Brioche Nanterre
4 Std. 15 Min