Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g d'eau minérale
- 50 g de lait
- 8 g de levure boulangère fraîche, émiettée
- 100 g de farine T45, et un peu pour le plan de travail
- 100 g de farine T65
- 4 g de sel
- 30 g de sucre en poudre
- 10 g d'œuf
- 130 g de beurre de tourage
- 1 jaune d'œuf
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1241 kJ / 298 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 30 g
- Tłuszcz
- 20 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Petits beignets chocolat et noisettes
3 Std. 10 Min
Brioches suisses aux pépites de chocolat
7h 5min
Pains aux raisins
20h 15min
Brioche tressée
14sa 40 dk
Pain de mie moelleux
4sa 15 dk
Glace sundae nappage caramel
3h 35min
Chouquettes du goûter
35 Min
Pains au chocolat
16h 10 min
Brioche feuilletée tressée
17 Std. 45 Min
Choux à la crème
1h 5min
Pains à burgers américains
3h 15min
Brioche Nanterre
4sa 15 dk