Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
La génoise
- 3 œufs
- 95 g de sucre en poudre
- 95 g de farine
Le sirop de cerises
- 50 g de cerises dénoyautées et coupées en deux
- 30 g de cassonade
- le jus d'1/2 citron jaune
- 50 g d'eau
La chantilly et le montage
- 300 g de crème liquide entière, très froide
- 50 g de mascarpone, très froid
- 1 gousse de vanille, les graines seulement
- 30 g de sucre en poudre
- 250 g de cerises dénoyautées et coupées en deux
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 2079 kJ / 497 kcal
- Białko
- 9 g
- Węglowodany
- 58 g
- Tłuszcz
- 25 g
Alternatywne przepisy
Biscuit roulé aux fraises
3h
Layer cake
1 godz. 45 min
Petits beignets de carnaval
3h
Mini-éclairs à la framboise
3 Std. 15 Min
Génoise
50 dk
Cheesecake meringué
1 godz. 30 min
Moelleux aux figues, crème mascarpone au Grand Marnier®
1sa
Cupcakes pommes et caramel
40 dk
Gâteau roulé à la fraise et au mascarpone
1h 20min
Naked cake aux framboises
1 godz. 30 min
Tiramisu aux fraises
4h 30min
Choux chantilly et fruits rouges
2h