Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Les craquelins au chocolat
- 40 g de farine de blé
- 50 g de cassonade
- 40 g de beurre, en morceaux
- 8 g de cacao en poudre
La pâte à chou
- 130 g d'eau
- 60 g de beurre doux, coupé en morceaux
- 1 pincée de sel
- 10 g de sucre en poudre
- 80 g de farine de blé
- 125 g d'œufs (2-3 œufs)
La chantilly saveur tiramisu
- 50 g de sucre en poudre
- 15 g de café instantané
- 150 g de crème liquide 35% m.g., très froide
- 250 g de mascarpone
- 20 g de liqueur d'amande, type Amaretto
- 10 g de cacao en poudre
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2280.3 kJ / 545 kcal
- Białko
- 10.2 g
- Węglowodany
- 33.3 g
- Tłuszcz
- 42 g
- Tłuszcz nasycony
- 24.3 g
- Błonnik
- 1.5 g
- Sód
- 277.8 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Cookies aux noix de Macadamia
45min
Pâte à tarte en 3 ingrédients
50min
Croissants aux pépites de chocolat
5 Std. 40 Min
Pain perdu
25min
Flan pâtissier à la vanille
3 godz. 30 min
Coulant aux chocolats noir et au lait, insert au chocolat blanc
2h 45min
Cupcakes au chocolat et au beurre de cacahuètes
1sa 10 dk
Gâteau de semoule aux fruits
1h 50min
Wraps au jambon et au fromage
1 Std. 30 Min
Muffins crumble aux myrtilles
45min
Tartelettes au citron meringuées
14 godz. 15 min
Gâteau moelleux au citron
1 godz.