Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 260 g de lait végétal
- 1 sachet de levure boulangère fraîche
- 70 g d'huile végétale, type Isio 4
- 380 g de farine de blé, et un peu pour le plan de travail
- 60 g de sucre en poudre
- 5 g de sel
- 500 g d'eau
- 150 g d'écorces d'orange confites au chocolat (voir "Conseil(s)")
- beurre, pour le moule
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2044.5 kJ / 487.7 kcal
- Białko
- 8.8 g
- Węglowodany
- 79 g
- Tłuszcz
- 14.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 2.3 g
- Błonnik
- 3.5 g
- Sód
- 333.5 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Gâteau façon panettone
3h
Moelleux aux myrtilles
1 Std. 25 Min
Pomme des Rois
1h 5min
Pizza au curcuma avec anchois, fleurs de courgette et oignons
2 godz. 15 min
Madeleines au miel et fleur d'oranger
6óra 25p
Gâteau moelleux au cidre
1h 5min
Fouace
3h 15min
Biscuits aux figues
1h 15min
Cannelés à la fleur d'oranger
14u.
Gâteau à la patate douce, à l'orange et aux épices
2 godz. 20 min
Gâteau aux noix
45min
Flan aux pommes
50 Min