Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 260 g de lait végétal
- 1 sachet de levure boulangère fraîche
- 70 g d'huile végétale, type Isio 4
- 380 g de farine de blé, et un peu pour le plan de travail
- 60 g de sucre en poudre
- 5 g de sel
- 500 g d'eau
- 150 g d'écorces d'orange confites au chocolat (voir "Conseil(s)")
- beurre, pour le moule
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2044.5 kJ / 487.7 kcal
- Białko
- 8.8 g
- Węglowodany
- 79 g
- Tłuszcz
- 14.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 2.3 g
- Błonnik
- 3.5 g
- Sód
- 333.5 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pain d'épices au miel de châtaignier
1h 45min
Navettes au zeste d'orange
1h 35min
Beignets sucrés au potiron
1h 20min
Cannelés à la fleur d'oranger
14h
Cookies aux fruits secs
45min
Brioche à la fleur d'oranger
5h
Rochers coco
20min
Navettes salées au thym
35min
Brioche tressée de Noël
1h 45min
Madeleines basilic-parmesan
30min
Gâteau aux poires et aux amandes
1h 50 min.
Gougères au curry
1h